Ikea återkallar cykeln Sladda efter olyckor

Ikea tvingas återkalla sin prisvinnande cykel Sladda, efter att de uppmärksammat ett fel på drivremmen som kan leda till fall.

Ikeas populära cykel Sladda har belönats med Red Dot Design Award för bästa produktdesign, men nu tvingas möbeljätten återkalla produkten. Anledningen är drivremmen riskerar att gå av, vilket kan leda till att cyklisten faller.

Ikea berättar i ett pressmeddelande att de nåtts av elva rapporter om fallolyckor, där det i två fall dessutom har lett till lättare personskador.

Därför uppmanar man nu sina kunder att sluta använda cykeln.

– Med Sladda ville vi skapa en hållbar, urban transportlösning och vi är stolta över den. Vi vet också att många kunder uppskattar sin Sladda cykel. Att behöva återkalla cykeln är jättetråkigt men för oss kommer säkerheten för våra kunder alltid i första hand, säger Daniel Jimenez, Business Area Manager på Ikea, i ett pressmeddelande.

Om du har en Sladda cykel kan du lämna in den på ditt närmaste Ikeavaruhus och få pengarna tillbaka. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top