• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny studie: Kvinnor är lyckligare som singlar än vad män är

  Är det mer jobb att vara i en relation än att vara singel?
  Enligt en ny undersökning verkar så vara fallet, och kvinnor mår bättre av att vara singlar än vad män gör.

  Ny studie: Kvinnor är lyckligare som singlar än vad män är
  Enligt en ny studie är kvinnor bättre än män på att socialisera sig när de är singlar. Foto: Istock.

  Kvinnor mår bättre i sitt singelskap än vad män gör. Detta enligt en ny undersökning gjord av Mintel, som visade att 61 procent av kvinnorna var lyckliga och tillfreds med sin relationsstatus, men bara 49 procent av singelmännen upplevde samma. Detta skriver The Telegraph. 

  Studien visar också att 75 procent av kvinnorna inte aktivt letat efter någon partner det senaste året, jämfört med 65 procent av männen. 

  Det verkar också som att skillnanden mellan män och kvinnors upplevelser av sin relationsstatus är särskilt stor efter 45 års ålder. Då var 32 procent av kvinnorna nöjda med att vara singlar, men bara 19 procent av männen. 

  Varför då denna skillnad?

  Professor Emily Grundy, vid universitetet i Essex, menar att det finns bevis på att kvinnor lägger ner mer tid på både hushållsarbete och att lösa känslomässiga problem i en relation. Så för kvinnor kan det alltså vara mer jobb att vara i en relation än att vara singel. 

  Kvinnor är också bättre på att socialisera sig när de är singlar. Kvinnor har i regel ett större socialt nätverk, och har flera nära personer de kan prata med och lita på. Män brukar förlita sig till sin partner och inte ha lika stort socialt umgänge. 

  – Efter flera olika studier där kvinnor inte har en partner så ser man en tydlig trend att de har flera sociala aktiviter och mer vänner än vad kvinnor som har en partner har. Men med män brukar det vara tvärtom, män utan en partner brukar ha färre vänner och färre sociala aktiviteter, säger Emily Grundy. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!