Hon samlade in 2 miljoner till sin cancersjuka vän – på mindre än ett dygn

Tack vare sociala medier, swish och en mängd generösa medmänniskor kommer Erica få en chans att bekämpa cancern.

Julia Mjörnstedt Karlsten är en av grundarna bakom Ung Cancer, där hon fram till 2015 var generalsekreterare. Julia fick själv beskedet att hon hade tjocktarmscancer för tio år sedan. Under behandlingarna lärde hon känna jämngamla Erica Luoma, som drabbats av den elakartade hjärntumören glioblastom.

Efter en tid av behandlingar blev de båda vännerna friska, och i år skulle de ha firat tio år som friska tillsammans. Men istället visade det sig att Ericas cancer kommit tillbaka, och att den svenska sjukvården inte kan göra något för henne. 

“Men nu är inte tiden att ge upp. Nu är tiden att kämpa lite till. Och så kom en ljusglimt. En klinik i Mexico kan behandla och eventuellt bota. Köpa henne tid.”, skriver Julia Mjörnstedt Karlsten på Facebook.

Behandlingen som skulle kunna rädda Ericas liv visade sig dock vara extremt dyr. Familj och vänner startade en insamling med målet två miljoner kronor, ett mål som de aldrig hade trott att de skulle kunna nå, berättar Erica för Aftonbladet. Men i och med att Julia Mjörnstedt Karlsten uppmärksammade insamlingen nåddes målet på mindre än ett dygn. 

“Jag är helt mållös. Aldrig förr har jag känt sån enorm tacksamhet och kärlek till mänskligheten och svenska folket. TACK! Håll nu alla tummar för att Erica kickar skiten ur cancern! TACK!“, skriver Julia på Facebook.

Se Julias inlägg här:

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top