Ny studie: Kvinnor myser hellre med katten än med sin partner

För många är inte katten längre bara ett husdjur, utan en familjemedlem som ligger varmt om hjärtat. Och det är kvinnorna som prioriterar sin katt framför mycket annat i livet. Det visar en undersökning från Agria.

Under de senaste åren har katten fått en rejäl uppsving i status och har idag en helt annan position än tidigare. I en undersökning från Agria Djurförsäkring säger 88 procent att de älskar sin katt och 82 procent anser att katten har högre eller samma status som en hund. För 63 % av kattägarna har katten en speciell plats i hjärtat och betraktas mer som en familjemedlem än som ett husdjur.

– Katten har tagit det definitiva klivet in i våra hjärtan och upplevs i många fall som en familjemedlem, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur, Agria Djurförsäkring.

I undersökningen kan man se att det är kvinnorna som värnar om sina katter mer och låter katterna gå före i många val i livet. Tre av tio kvinnor har någon gång tackat nej till planer för att istället vara hemma med katten. Hela 47 % av kvinnorna skulle välja bort en partner om den inte gillar katter. Och den siffran som är mest intressant är att hälften av de kvinnliga kattägarna hellre kryper upp i soffan och myser med katten än med sin partner.

Undersökningen utfördes av PFM Research och svaren kom från 300 personer.

Resultaten i korthet:

49 % av kvinnorna i undersökningen myser hellre med katten än med sin partner

88 % av kattägarna säger att de älskar sin katt

63 % ser sin katt som en familjemedlem snarare än ett husdjur

53 % betraktar sin katt som ovärderlig

82 % menar att katter har samma eller högre status som hundar

47 % skulle välja bort en partner som inte gillar ens katt

Källa: Agria

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top