• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Matcha vin till grillat

  Att grilla vår mat är en väl beprövad tillagningsmetod. Vilken dryck som passar till är inte lika vedertaget. Här tipsar vi om hur du ska tänka när du väljer vin till sommarens härliga middagar.

  Matcha vin till grillat
  Hitta rätt dryck till sommarens middagar. Foto: iStock

  Sommaren står för dörren och har du inte redan gjort det är det hög tid att ta fram grillen. Vilken dryck du ska välja till din grillmiddag beror både på vad som ska grillas och vilka tillbehör du har.

  Matcha marinaden

  När det kommer till marinader och grillsåser nns både krydd- heta och sötare varianter. I båda fallen passar både rött och vitt vin. Det viktigaste här är att undvika de vinsorter som har en påtagligt hög syra eller strävhet, och istället satsa på varianter med en fruktsötma.

  Kött och fisk

  Visst har vi många gånger hört den gamla regeln rött till kött och vitt till sk? Men detta är sedan länge förpassat till historien. Tänk istället på hur lätt maten är och hur den grillas. Till lättare rätter med ljust kött och fågel kan du välja vita viner, men också rosé- eller lättare rödviner. Är det istället rött kött som gäller är ett smakrikt rödvin att föredra. När du grillar sk kan du med fördel satsa på ett vitt vin som fostrats på trä. I den här typen av viner harmoniseras den rostade ekfatskaraktären nt med den lätt rökiga tonen från grillningen. Till de kra igare skrätterna har även rosévin och ett svalt rött vin i lättare stil en given plats. Ett vin med uppfriskande syra är också att rekommendera. Syran möter nt de feta skar som o a hamnar på grillhalstret.

  Skaldjur

  Skaldjur har i regel en hög sälta och det är därför bra att välja ett vitt vin med en hög syra.
  Ett tips är att grilla citronhalvor till. De passar bra som garnityr och är en ypperlig smaksättning till havets läckerheter. 

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!