• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är företaget där du får ledigt för att vara hemma med din nya valp

  Grattis, alla valpsugna. Om det är jobbet och tidsbristen som har stoppat dig från att skaffa en valp så kommer här lösningen. Nu börjar ett företag med "valpledighet" så du kan vara hemma med din lilla valp. 

  Här är företaget där du får ledigt för att vara hemma med din nya valp
  Foto: Istock

  Att skaffa en ny liten hundvalp är ju ett projekt i sig. Det är nästan som att få hem en ny liten bebis, med den lilla skillnaden att du inte får betald ledighet från jobbet när du är nybliven valpägare. Förrän nu. 

  Ölföretaget BrewDog börjar nu med betald "valpledighet" som tillåter de anställda att vara hemma med sin nya valp när den ska installera sig i nya hemmet, skriver Elite Daily. 

  Foto: Istock.

  Företagets policy kan jämföras med föräldraledighet, som alltså låter de anställda ta betald ledighet från jobbet utan att använda sina semesterdagar. 

  "Det är inte lätt att balansera jobb och att ha en liten valp där hemma, och många av våra anställda har hundar. Så vi vill ta bort lite stress ur deras liv och låta våra anställda vara hemma när de välkomnar en ny valp till sitt liv. BrewDog vet att ingen nybliven valpägare vill ha brustet hjärta över att tvingas lämna en ny hund ensam hemma under en längre tid", säger James Watt, grundare av BrewDog. 

  Än så länge gäller denna valpledighet bara företaget BrewDog i England, men vi kan ju hoppas på att fler svenska företag också inför "valpledighet". 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!