Efter succén med prinsessemlan – här är pizzasemlan med nutella

Pizzabagaren Metin Kizil på Kroppkärrs pizzeria i Karlstad har skapat "Prins Nutella-semlapizzan".

Förra veckan rapporterade vi om den här gröna skapelsen, en härlig hybrid mellan semla och prinsesstårta. Många ville smaka bakverket, även om vissa var skeptiska. Med tanke på hur det brukar se ut inför semmeldagen misstänker vi att den här kreationen är långt ifrån det enda spännande semmelexperimentet vi kommer att se innan säsongen är över för den här gången.

Redan nu berättar Aftonbladet om nästa mästerverk, den så kallade “Prins Nutella-semlapizzan”. Det är pizzzabagaren Metin Kizil på Kroppkärrs pizzeria i Karlstad som står bakom skapelsen.

Metin har tidigare skapat omtalade pizzavarianter som Pokémonpizzan och julbordspizzan med extra allt. Den här gången fick han förfrågan från kunderna om att göra något inför semmeldagen. Resultatet blev ett bakverk med grädde, florsocker, nutella, mandelspån och pizzadeg.

 – Och när vi smakade och provade så sa kunderna “wow”, och tog bilder. Då bestämde vi oss för att köra på den, säger Metin till Aftonbladet.

Men frågan är hur den smakar?

 – Det var två som hörde av sig och beställde direkt, de tog den som takeaway så jag vet inte vad de tyckte om smaken, säger Metin till Aftonbladet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top