TV: 25 år sedan Freddie Mercury dog

Den 24 november 1991 somnade sångaren och superstjärnan Freddie Mercury in. Vi hyllar hans gärning med några av hans och Queens bästa låtar.

Om Freddie Mercury levt idag så skulle han ha varit 70 år. Men tyvärr så blev han ett av den förfärliga AIDS-epidemins alla offer och dog endast 45 år gammal. På de åren hann han dock med otroligt mycket och tillsammans med sitt band har han skrivit låtar som blivit odödliga klassiker. 

Freddie Mercurys livsöde är riktigt spännande och han föddes som Farrokh Bulsara av föräldrar från Indien på ön Zanzibar utanför Tanzania. När Zanzibar blev självständigt från Storbritannien flyttade Freddie och hans familj till England. Efter att ha spelat med några band i London under slutet av 60-talet, träffade han Brian May och Roger Taylor 1970. Det blev början till Queen som kom att bli en av världens största rockband. 

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top