TV: Laga den brasilianska pannkakan med bara en ingrediens

Gillar du att testa nya roliga recept så är den här brasilianska pannkakan något för dig.

Med endast tapiokamjöl och lite vatten som ingredienser är den här lite märkliga pannkakan rätt lätt att laga. Men som ni ser i videon innebär det en viss ansträngning att blanda vattnet med mjölet. 

Utöver att det är en intressant rätt att testa så är pannkakan också gluten- och mjölkfri, något som gör den lämplig för många som måste hålla en specialdiet. 

För att testa själv behöver du 2 dl tapiokamjöl och 1 dl vatten. 

Sedan blandar du ihop mjölet och vattnet i omgångar tills du får ett grynigt pulver.

Därefter trycker du mjölet genom en sil. Då får du ett finkornigt mjöl som du sedan häller i en stekpanna. Se till att få en fin tät rundel.

Mjölet smälter ihop och blir en pannkaka du lätt kan vända med en stekspade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top