TV: Det här äter världens äldsta kvinna

Emma Morano föddes 1899 och är den sista levande människan född på 1800-talet. Här avslöjar hon sin diet som kan ha bidragit till hennes höga ålder.

I Verbania vid den vackra sjön Lago Maggiore i norra Italien bor den 116 år gamla damen Amma Morano. Utöver att de välgörande egenskaper det innebär att bo på en av världens vackraste platser, så har Emma också länge följt en väldigt speciell diet. Varje dag har hon ätit två råa ägg och så förstås – kakor. 

Rådet om de två råa äggen fick hon av en läkare när hon var i tjugoårsåldern och led av anemi. Utöver kakorna och äggen har Emma även klarat livhanken genom att äta lite köttfärs, skriver The Telegraph.

Följ Icakuriren på Facebook

Emma är nu den sista levande människan född på 1800-talet efter att den tidigare äldsta levande människan i världen Susannah Mushatt Jones från USA dog i våras. Emmas ålder gör henne redan idag till den 7:e äldsta människan någonsin och den 29 november (peppar peppar) fyller hon 117 år. Så här uttalar sig Carlo Bava som är Emmas läkare.

– Vi tänker på Emma som evig då hon alltid tillfrisknar, även när hon varit riktigt sjuk. När hon är frisk så är hon riktigt frisk, säger Carlo Bava till AFP. 

Än har Emma en bit kvar till att bli världens äldsta människa som i rekordböckerna är Jeanne Calment från Frankrike. När hon somnade in 1997 var hon 122 år gammal.

Äldsta svensken genom tiderna är Astrid Zachrison från Småland som den 15 maj 2008 avled på sin 113:e födelsedag. Äldsta levande svensk just nu är Nanny Halvardsson 110 år gammal från Stockholm. 

Se klippet med Emma här nere. 

Läs också: Forskare: Det här är maxåldern för en människa

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top