Nu kommer snön och vintervädret

Vintern är på gång och nu varnar SMHI faktiskt för rejält med snö i Svealand.

Skidsäsongen kan bli tidig i Dalarna i år. I morgon väntas nämligen stora snömängder i området. SMHI har utfärdat en klass 2 varning (Mycket besväligt väder) för länet och deras prognos visar att det på en del ställen kan komma mellan 10 och 20 cm snö under tisdagen. Klass 1 varningar (besvärligt väder) för snöfall är utfärdade i delar av Svealand och södra Norrland.

Det vintriga vädret beror på ett lågtryck som drar österut över Svealand. I samband med det kommer det också bli blåsigt med kulingvarningar från Skagerack till och med södra Bottenhavet.

Som inte det vore nog så följer regn också med lågtrycket och i Stockholmsområdet kommer nederbörden att bli så riklig att de är klart över nivåerna för varningsklass 1, skriver SMHI

 

SMHI:s förklaringar

Varning klass1 – Besvärligt väder

Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner. 

Varning klass2 – Mycket besvärligt väder

Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa ny information på internet, radio eller TV. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top