TV: Agenturen ville inte ha bilder på pojke med Downs syndrom

När Meagan Richter Nash, mamma till 16 månader gamla pojken Asher, fick höra att agenturen inte var intresserade av bilder på barn med speciella behov, så fick hon nog.

TV: Agenturen ville inte ha bilder på pojke med Downs syndrom
Foto: Meagan Richter Nash

Asher Nash föddes förra året med Downs syndrom. Nu är han en levnadsglad pojke som gärna ställer upp på bild. När hans mamma Meagan nappade på en uppmaning om att skicka in barnbilder till en reklamkampanj för den amerikanska barnklädeskedjan OshKosh B’Gosh så hade hon rätt höga förväntningar. Agenturen hörde dock aldrig av sig och när Meagan sedan själv ringde tillbaka fick hon höra att de inte sökte bilder med barn med speciella behov, skriver The Independent.

Meagan nöjde sig dock inte med det svaret utan skrev en text på Facebook-gruppen “Kids with Down syndrome” där hon ställde sig frågande till agenturerna och klädföretagen. Varför skulle inte hennes lille son duga som modell bara för att han hade en kromosom extra? Alla kriterier med hårfärg och längd var ju uppfyllda? Varför skulle inte barn med speciella behov få synas i reklamen?

Inlägget fick så klart enorm spridning och det har lett till att barnklädeskedjan nu ändrat sig i hur de ska tänka kring sina barnmodeller och att de jobbar på att bli mer inkluderande. I dagarna ska Meagan träffa representanter för OshKosh B’Gosh som tydligen ångrat sig som bara den. Heja Asher!

Här kan du gå in på Meagans Facebook-sida och se ännu fler otroligt fina bilder på Asher. 

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top