Här är isbit-tricket som räddar dina plantor

Vissnar och dör dina blommor hela tiden? Tycks inget du gör få de små rackarna att hålla sig vid liv? Då vattnar du nog för mycket. Övervattning är nämligen det vanligaste felet vi gör med våra växter. Men deppa inte ihop. Vi har lösningen – eller ja, din frys har den.

Istället för att vattna dina blommor och växter med en vattenkanna, som allt för ofta resulterar i en miniöversvämning, kan du prova att lägga isbitar ovanpå jorden en gång i veckan.

Enligt Good Housekeeping ger isbiten både rötter och jord tillräckligt med tid att absorbera vattnet ordentligt. Metoden sägs fungera lika bra till växter där jorden är svårt att nå som till den vackra och sköra orkidén. Kolla bara in den här bilden på ett riktigt välmående exemplar, där ägaren använder sig av just isbitar för att vattna blomman.

“Min orkidé älskar mig”, skriver wanderinwillow på sin Instagram – och vi kan inget annat göra än att hålla med!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top