Fem anledningar: Därför ska du frossa i vattenmelon

Finns det något bättre än en stor saftig vattenmelon en varm sommardag? Nej, vi tror nästan inte det. Med egenskaper som kan lindra ömma muskler, motverka sjukdomar och hjälpa vårt bankande hjärta lite på traven, är den läskande frukten den ultimata godingen i fruktskålen. Och så är den ju helt gudomligt god också. Här är fem anledningar till att helt enkelt fortsätta frossa i vattenmelon.

1. Lindrar ömma muskler

Enligt en studie från Journal of Agricultural Food and Chemistry, kan vattenmelonsjuice förhindra ömmande muskler efter dagens träning – förutsatt att drycken intogs en timme före passet, skriver National Geographic.  Detta beror på att vattenmelonen är rik på en specifik aminosyra som hjälper blodkärlen att slappna av och förbättrar blodcirkulationen. Vi säger bara: Heja vattenmelonen!

Fem anledningar: Därför ska du frossa i vattenmelon
Den röda godingen kan hjälpa till att lindra ömmande muskler. Foto: Bigstock

2. Bra för hjärtat

2013 genomförde Florida State University en undersökning kring huruvida vattenmelon var bra för hjärtat. Under sex veckors tid gav forskare kvinnor vattenmelons-tillskott för att undersöka saken. Resultatet visade att hjärt- och kärlhälsa hos de kvinnor som passerat klimakteriet hade förbättrats. Vilken bonus. 

3. Kan fungera som ett naturligt Viagra

Forskare menar att förbättrad blodcirkulation kan vara bra för flera organ och kroppsdelar än bara hjärtat. Men troligtvis kommer det krävas stora mängder med vattenmelon för att uppnå önskad effekt. 

Fem anledningar: Därför ska du frossa i vattenmelon
Vattenmelonen är rik på vitaminer och mineraler. Foto: Bigstock

4. Rik på vitaminer och mineraler, men fattig på kalorier

Trots att vattenmelonen består till 90 procent av vatten är den sprängfylld med vitaminer och mineraler.  En skiva på ca 300g innehåller faktiskt en tredjedel av det rekommenderade dagliga intaget av A- och C-vitamin. Vi tackar och bockar! 

Fem anledningar: Därför ska du frossa i vattenmelon
Vattenmelonen sägs kunna motverka sjukdomar. Foto: Bigstock

5. Sägs kunna motverka sjukdomar

Vattenmelon är otroligt rik på antioxidanten Lykopen som sägs verka förebyggande mot vissa sjukdomar. Den röda godingen är faktiskt ett av de bästa livsmedlen för att få i dig den välgörande antioxidanten. Dock utreder forskare fortfarande detaljerna kring sambandet fortfarande. 

Fem anledningar: Därför ska du frossa i vattenmelon
Så fortsätt frossa i vattenmelon året ut. Foto: Bigstock

Källa: nationalgeographic.com

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top