Fyra anledningar till att äta avokado – varje dag

Den krämiga och helt underbara avokadon är inte bara gudomligt god – den är också fylld av godsaker och nyttigheter. Här är fyra anledningar till varför du ska äta avokado – varenda dag.

1. Näringsbomb

Avokadon är en riktig guldgruva och är sprängfylld med näring. Förutom det enkelomättade fettet så innehåller frukten över 14 mineraler, 18 aminosyror, lösliga fibrer, omega 3-fettsyror och vitamin C, E och K. För att bara nämna några stycken.

 

Fyra anledningar till att äta avokado – varje dag
Den näringsfyllda avokadon kan ätas på hundratals olika sätt. Foto: Bigstock

2. Minskar hungerkänslor

Avokadon innehåller enkelomättat fett som ökar din hjärthälsa och dess riklighet på fiber ger dig en ökad mättnadskänsla. Enligt kurera.se visar studier att mat som innehåller avokado ger en längre mättnadskänsla, än mat inte gör det. Så du kan med gott samvete mumsa i dig ett par avokados. 

Fyra anledningar till att äta avokado – varje dag
Den skyddar inte bara mor cancer utan minskar också ditt kolesterol. Foto: Bigstock

3. Skyddar mot sjukdomar

Utöver längre mättnadskänsla och mängder av näring så sägs avokadon också kunna förebygga hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och hjärnsjukdomar. Alla näringsämnena, så som bra fetter och fiber, hjälper till att hålla ett lägre LDL-kolesterol, reglerar blodsockret och minskar risken för inflammationer i kroppen och hjärnan. 

Fyra anledningar till att äta avokado – varje dag
Du kan helt enkelt använda den till det mesta. Foto: Bigstock

4. Passar till allt

Inte nog med alla hälsofördelar, dessutom så passar avokadon till nästan allt. Smoothies, soppa, sallad eller precis som den är – det är bara att experimentera. Dess krämiga och fräscha smak gör sig god både morgon, middag och kväll!

Källa: Kurera.se och mittkok.se 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top