Din handduk är en riktig bakteriebomb – så ofta bör du tvätta den

Din handduk är rena drömmen för de miljontals bakterier som frodas där – en riktig buffé med fukt och näring att växa och gro i. Här tipsar vi om hur ofta du måste tvätta handduken för att kunna känna dig fräsch när du torkar dig.

Varje gång du använder din handduk faller massor av döda hudceller av från din kropp och fastnar i ditt badlakan.

Enligt Philip Tierno, forskare i mikrobiologi och patologi vid New York University School of Medicine, ska vi tvätta våra handdukar flera gånger i veckan.

Till Tech Insider säger han att om man har möjlighet att låta sin handduk torka helt mellan varje användning, kan det räcka med att tvätta den efter tre torkningar. Om man däremot inte hänger upp den så bör man tvätta den så mycket som efter varje gång du använt den.

Anledningen till att vi inte tagit större skada av bakteriehärden i våra handdukar, beror på att bakterierna i huvudsak är våra egna. Och även om det är väldigt äckligt så är inte vår egen bakterieflora i regel farlig för oss.

Däremot kan andras bakterier göra dig sjuk, så använd inte någon annans nästa gång du duschar.

Källa: Illustrerad vetenskap och Tech Insider

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top