Nu blir Prideflaggan frimärke

Postnord har tagit fram ett nytt frimärke i form av en Prideflagga. Anledningen är att frimärket ska spegla Sverige som ett land där där mångfald är en självklarhet.

I många delar av världen har symboler som har med homosexualitet blivit förbjudna under senare år. Nu gör Postnord ett markering mot detta genom att ge ut ett svenskt frimärke i form av en regnbågsfärgad Prideflagga. 

– Genom att ge ut ett frimärke med Prideflaggan vill vi framhålla allas lika värde och styrkan i människors unika egenskaper och olikheter. Prideflaggan har så vitt vi vet aldrig återgivits på ett frimärke tidigare, och det känns därför extra roligt att det nu går att skicka fysiska kärlekshälsningar med Prideflaggan på till hela världen, säger Per Ljungberg, Kommunikationschef PostNord Sverige i ett pressmeddelande. 

Idén till frimärket kom från konstnären Lisa Rydell som fick igenom sin idé hos Postnords frimärksråd och sedan också fick ta fram själva frimärket. I frimärksrådet sitter bland annat de kända journalisterna Ebba Kleberg von Sydow och Jan Gradvall. 

Läs mer:Catarina gick i pension i förtid – så gjorde hon

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top