TV: Så gör du din egna nyttiga mikrovågs-popcorn

Mikrovågs-popcorn är gott och smidigt, men på senare tid har det framkommit att popcorn-påsarna inte är så nyttiga. Ämnet fluorkarboner som fungerar vattenavstötande i påsarna är varken bra för människor eller natur. Men du kan faktiskt göra mikrovågs-popcorn själv.

Vill du göra billigare, nyttigare och mer miljövänliga popcorn, utan konstiga påsar eller att behöva bränna dig på en brännhet kastrull laddad med olja? Så klart du vill och det är dessutom superenkelt! 

Det viktigaste är kanske att komma undan påsarna med mikrovågspopcorn som inte känns så härliga, då de innehåller märkliga ämnen (Coop Danmark förbjöd dem förra året).

Läs mer: Vardagsprodukter innehåller giftigt ämne

I det här tv-receptet från the kitchen så tar man en vanlig papperspåse och kör på i mikron. Ett annat tips är att ta en mikrosäker skål och lägga kornen där med en tallrik över. Sedan är det bara att köra i mikron på högsta nivå tills poppandet börjar avta. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top