Här är serierna alla pratar om

Nu är det äntligen tid för det vi alla väntat på: Tv-frossa! Icakurirens Tara Moshizi tipsar om gamla pärlor och nya favoriter på streamingtjänsterna.

Vad är streamingtjänster?

Streaming betyder “strömmande”, vilket innebär att du kan titta på serier och filmer närhelst du önskar, utan att behöva ladda ner programmet. Du kan se innehållet på din dator, läsplatta eller smartphone.
Det räcker med att gå in på respektive tjänst, det vill säga hemsida eller app och skriva in lösenordet du får när du tecknar abonnemanget. Sedan är det bara att börja titta!

Så här mycket kostar det
Netflix 79–119 kronor i månaden, beroende på hur många olika enheter du vill använda.
HBO Nordic 79 kronor i månaden för upp till fem enheter.
Cmore Ingår om du har någon av C Mores tv-kanaler, annars 99 kronor i månaden för upp till fyra enheter.
Viaplay Ingår om du har någon av Viaplays tv-kanaler, annars 99 kronor i månaden. Erbjuder även hyrfilm.
– Med enhet menas dator, läsplatta, smartphone och andra typer av skärmar.
– Alla tjänster erbjuder såväl serier som filmer.

Orphan Black

Netflix (tre säsonger)
Unga Sarah Manning är intrasslad i en strulig tillvaro och när hon upptäcker att hon har en dubbelgångare ser hon sin chans att fly undan sitt tragiska öde. Hon stjäl dubbelgångarens identitet och lyckas lura de flesta, men det visar sig ändå bli ett oväntat farligt brott…Orphan Black är ett spännande drama i högt tempo som även bjuder på en del övernaturliga inslag. En riktig nagelbitar-serie som man gärna slukar i ett nafs.

Modern Family

Netflix (fem säsonger)
Det är med Modern Family som det är med den där extra klicken sylt i mandelmusslan. Den är helt enkelt omöjlig att motstå. Avsnitten är kul nästan jämt och det har faktiskt hänt att jag skrattat så mycket åt någon scen att jag varit tvungen att pausa. För att andas. Det måste väl ses som ett gott betyg för en komediserie?

Här är serierna alla pratar om
River med Stellan Skarsgård i huvudrollen ser du på Netflix.

River

Netflix (en säsong)
Stellan Skarsgård spelar den kufiga kriminalinspektören John River som hör röster i huvudet och ser syner som rör de fall han utreder. Samtidigt som han försöker lösa svåra mordfall tvingas han hantera hallucinationerna – och kollegornas ständiga ifrågasättande. Med ett fulländat foto, en Skarsgård i högform och en dramaturgi som känns unik är färskingen River bland det bästa man kan hitta i streamingväg just nu.

Doll & Em

HBO Nordic (två säsonger)
Brittiska tjejerna Doll och Em är bästa vänner, och när Em får en stor roll i en Hollywoodfilm anställer hon Doll som assistent. Det utvecklas till en rätt kaosartad historia där vänskapen sätts på spel. En av årets bästa komedier, inte minst för att den innehåller en hel del svärta och för att man förälskar sig i huvudpersonerna på stört. Gillade du serien Helt Hysteriskt med Patsy och Edina kommer du älska Doll & Em.

Här är serierna alla pratar om
Transparent ser du på Viaplay.

Transparent

Viaplay (två säsonger)
Superhyllad serie om historie­professorn Mort som på äldre dagar bestämmer sig för att börja leva som kvinna och byter namn till Mora. Hans familj och vänner försöker smälta nyheten, men alla har inte lika lätt att förlikas med förändringen. En sursöt dramakomedi som vrider och vänder på människans psyke och får oss att skratta åt våra egna fördomar.

Masters of Sex

HBO Nordic (tre säsonger)
Det är 1950-60-tal och Doktor William Masters och hans sekreterare Virginia Johnson forskar kring vad som händer med människor på ett fysiologiskt plan när de blir sexuellt upphetsade. Deras studie väcker dock högljudda protester, men skam den som ger sig… En Mad Men-liknande retroestetik, en total avsaknad av transportsträckor och ett udda tema gör Masters of Sex till en självklar favorit.

The Affair

HBO Nordic (två säsonger)
Författaren Noah Solloway åker till en by vid havet tillsammans med sin familj för att ägna sommaren åt att skriva sin roman. På semesterorten möter han servitrisen Alison och flirten utvecklar sig snart till en het otrohetsaffär. Storyn skildras ur de olika karaktärernas perspektiv och resultatet blir ett mastigt relationsdrama som får hjärtat att flimra.

Olive Kitteridge

HBO Nordic (en säsong)
Oslagbar miniserie i fyra delar om matteläraren Olive Kitteridge, fantastiskt spelad av Frances McDormand. Vi får följa henne och hennes familj genom såväl glädje som sorg, men huvudpersonen gör ingen större skillnad på dessa – hon bemöter livets alla händelser med syrliga repliker och en snörpt mun. Ändå älskar man Olive Kitteridge. Djupt. Kanske för att hon får en att flabba och förfasas om vartannat.

Gåsmamman

Cmore (en säsong)
Just när vi lipade som mest över att Bron är över, kommer en ny högklassig svensk thriller som kan fylla åtminstone en del av tomrummet. Gåsmamman handlar om Sonja, spelad av Alexandra Rapaport, som lever ett rätt vanligt liv – tills hon en dag kommer i närkontakt med organiserad brottslighet. På rollistan står också Tommy KörbergGrynet Molvig och Gustaf Hammarsten.

The White Queen

Netflix (en säsong)
Gillar du serier med historiskt tema, som exempelvis The Tudors eller Borgias? Då kommer du gilla BBC:s The White Queen. Svenska Hollywoodstjärnan Rebecca Ferguson spelar en av huvudrollerna i detta pompösa drama som tar sin början i mitten av 1400-talet då två engelska släkter, York och Lancaster, stred om tronen. Stort plus för de vackra kostymerna.

Gomorrah

HBO Nordic (en säsong)
 Den är lika stilig som en skräddarsydd kostym, den påkostade skildringen av neapolitanska maffiaorganisationen Camorran. I  Gomorrah dyker vi ner i de släktfamiljerelationer som ligger till grund för maffians utbredning och för varje avsnitt blir det bara läskigare och läskigare. Sjukt spännande, men knappast något för den som skyr blod och brutalitet.

Drop Dead Diva

Netflix (sex säsonger)
Föreställ dig att du dör, kommer till himlen och av misstag sänds tillbaka till jordelivet – fast i form av en annan person. Det är precis vad som händer fotomodellen Deb. När hon återvänder till jorden har hon förvandlats till en supersmart advokat som lyckas vinna även de svåraste rättsfallen. Det hindrar henne dock inte från att ofta längta tillbaka till sitt förra, lite enklare och ytligare liv. Vill du ha en lättsam komedi med mycket hjärta, är Drop Dead Diva ett utmärkt alternativ.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top