Värt att veta om grönkål
- Grönkål är en av våra nyttigare grönsaker uppe i Norden, rik på till exempel C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, kalcium och järn. Den är också rik på flavonoider som är bra för vårt immunförsvar.
- Grönkål passar bra rå i sallad, stekt, gräddkokt, i pasta, i soppa eller ugnstorkad till frasiga chips. På julbordet ser vi den i klassikern halländsk långkål. Repa bort grönkålsbladen från den grova mittnerven innan de grovhackas eller finstrimlas.
- Grönkål är också perfekt i en grön smoothie med äpple, banan och ingefära eller i en uppiggande juice med färskpressad apelsinsaft. Enklast är att mixa den finhackade grönkålen i kannmixer med frukt eller bär eller att använda råsaftcentrifug.
Huvudrätt
Grönkålssoppa med grönkålschips
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Huvudrätt
Carbonara med fräst grönkål
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Huvudrätt
Grönkålssallad med rotfrukter
30 minuter Recept från Icakuriren.se