Artiklar

Skribent: Anna Tesch


Bästa semlan bakar du själv!
Bästa semlan bakar du själv!
[b]KLASSIKER[/b] Nu är det äntligen semmeltid igen! Vi bakar bullen på dinkelmjöl och fyller den på traditionellt vis med krämig mandelmassa och fluffig vispgrädde.
Istället för mandelmassa – testa semlor med fyllning av solroskärnor
Istället för mandelmassa – testa semlor med fyllning av solroskärnor
Mandelmassan i våra älskade fastlagsbullar kan vara en riktigt vattenbov – men som tur är går det utmärkt att baka semlor med andra fyllningar!
Därför ska du äta brännässlor
Därför ska du äta brännässlor
Finns det något som formligen skriker vår är det nässlan. När bladen är fina och späda är det dags att ta på sig handskarna och gå ut och plocka. 
Matskola: Få koll på pastan
Matskola: Få koll på pastan
Långa, smala, tjocka, platta, skruvade, snäckformade och räfflade. Det finns oändligt många olika pastasorter. Vi dyker ner i pastakastrullen och hittar pasta för alla smaker.
Tio sorters sallad - så skiljer du dem åt
Tio sorters sallad - så skiljer du dem åt
Sallad som sallad, kanske du tänker, men icke. I salladshyllan hittar vi allt från beska blondiner och peppriga blad till nötiga rosetter och krispiga klassiker.
Så gör du sommarens godaste såser
Så gör du sommarens godaste såser
Det är ofta såsen som gör måltiden komplett. Men vilken ska man göra och vad passar den till? Vi bjuder på såser, krämer och salsor som räcker hela sommaren.
Icakurirens matskola om bönor
Icakurirens matskola om bönor
Baljväxter är proteinrik, ekosmart mat som drygar ut matkassan och tillför måltiden fibrer, vitaminer och mineraler. Rätt tillredda är de dessutom goda så in i baljan.
Lär dig allt om nötter och frön
Lär dig allt om nötter och frön
Nötter, kärnor och frön ger läckert tugg åt såväl sallader som desserter. Här har vi samlat en handfull godingar som har nötigheten gemensamt.
Bjud på indisk gryta i helgen
Bjud på indisk gryta i helgen
Vi ställer grytan på bordet och njuter av en smakrik lammgryta i indisk stil. Sallad med blomkål, naanbröd och myntayoghurt är goda tillbehör.
Lär dig allt om rotfrukterna
Lär dig allt om rotfrukterna
Rotfrukterna har fått en renässans. De hyllas av kockarna och får spela huvudrollen i allt fler rätter. Med sin jordiga, hemtrevliga sötma är de en prisvärd mättande räddare i köket under vintern.
Underbara citrusrecept
Underbara citrusrecept
Nu kramar vi sista saften ur citrus­säsongen med härliga recept på kakor, tårtor, desserter och marmelad.
Ingen jul utan julgodis!
Ingen jul utan julgodis!
Julbordet är fulländat när godiset är på plats. Sötsakerna får smak av lime, ingefära, calvados, nötter och inte minst salt!
Få koll på chilifrukterna
Få koll på chilifrukterna
Utbudet av hela chilifrukter är en veritabel djungel. Vi letar oss fram och tar ett rejält bett i de hetingar du kan stöta på i affären, både färska, torkade och rökta.
Pastamiddag med extra allt
Pastamiddag med extra allt
Mustig köttfärssås, krämig ostsås och smörslungad spenat. Vad ska man välja? Allt, förstås! Toppa pastan med en sak i taget eller blanda och njut.
Matskolan: Få koll  på lökarna
Matskolan: Få koll på lökarna
Rå, stekt, kokt eller friterad – löken sätter piff på maten i många olika former. Vi tar en närmare titt på en av matlagningens viktigaste ingredienser.
Svalkande sommardrinkar
Svalkande sommardrinkar
Pressa lime och plocka mynta. Ladda upp med is och kylda drycker. ta fram mätglas, muddlare och shaker, här ska göras somriga drinkar!
Så använder du de färska kryddorna
Så använder du de färska kryddorna
Vi tar en aromatisk tur runt örtagården och kollar in tio färska örtkryddor och hur de kan användas.
Rabarberns bästa smakkompisar
Rabarberns bästa smakkompisar
Rabarberns syrlighet kommer bäst till sin rätt i sällskap med några goda smakkamrater. Prova att matcha den med vanilj, citrongräs, ingefära, citron, kanel och kardemumma.
Vardagsrecept för vecka 19
Vardagsrecept för vecka 19
Vardagsrecept för vecka 17
Vardagsrecept för vecka 17

Filtrering

Kategori






























Tagg


Skribent