Artiklar

Skribent: Maria Zihammou


Grillkväll med paj och kyckling
Grillkväll med paj och kyckling
Vi börjar med medelhavspaj, sedan lägger vi kycklinglårfiléer över glöden och avslutar med grillad ­banan med mustig chokladsås som alla gillar.
Njut av en lättlagad och läcker nationaldagsmeny!
Njut av en lättlagad och läcker nationaldagsmeny!
Vi inleder med råstekt sparris, fortsätter med varmrökt lax och gräddig pasta. Saftig sockerkaka med mango och limekräm blir perfekt avslutning.
Godaste ogräset – 3 recept med ramslök
Godaste ogräset – 3 recept med ramslök
Den vilda ramslöken smakar milt av vitlök och gör sig fint i vårsoppan. Vi bjuder också på läcker majonnäs och lyxig ramslöksbearnaise.
3 recept på sötpotatis
3 recept på sötpotatis
Sötpotatisen är en stor knöl med naturligt söt smak. Vi ger den tre goda anledningar att hamna på matbordet, som ugnsbakad, i omelett och i gryta med karibisk hetta.
Middagstipset: En god afton i Italiens kök
Middagstipset: En god afton i Italiens kök
[b]SYDLÄNDSKT [/b]Det är lätt att förälska sig i smaker från ­Italien. Vi bjuder på pasta med valnötter till förrätt och kyckling med parmesan till huvudrätt. Desserten är lika inbjudande, en saftig kaka på choklad och mandel. Buon appetito!
Middagstipset: Ugnsbakade flatbread, shawarmakyckling och vit chokladmousse
Middagstipset: Ugnsbakade flatbread, shawarmakyckling och vit chokladmousse
[b]SMAKRIKT[/b] Köket doftar av spiskummin, paprika, koriander och vitlök när vi lagar shawarmakyckling, en härligt välkryddad rätt från Mellanöstern.
Middagstipset: Varm kålsallad med betor, köttgryta och cheesecake
Middagstipset: Varm kålsallad med betor, köttgryta och cheesecake
[b]LÅNGKOK[/b] Låt matlagningen få ta lite tid och gör en mustig köttgryta. Vi smaksätter med svamp i en härlig rätt som hyllar hösten.
Middagstipset: Marinerade oliver, lammfärsspett med tomatsalsa och grillade nektariner
Middagstipset: Marinerade oliver, lammfärsspett med tomatsalsa och grillade nektariner
Laga en grillmiddag med smaker från Marocko. Vi smaksätter lammfärsspett med spiskummin och serverar med tomatsallad och grillade grönsaker. Även dessertens nektariner hamnar på grillen.
Varm quinoasallad med palsternacka, palsternacksmos med kyckling, krämig gratäng med palsternacka
Varm quinoasallad med palsternacka, palsternacksmos med kyckling, krämig gratäng med palsternacka
Den goda palsternackan passar bra i allt från soppor och gratänger till varma sallader och puréer. Vi gör det mesta av en omtyckt rotsak med fin sötma.
Rotsellerisoppa med vitt vin, långkokt högrev med champinjoner, crème brûlée med kardemumma
Rotsellerisoppa med vitt vin, långkokt högrev med champinjoner, crème brûlée med kardemumma
Gör en matresa till Frankrike och laga rotsellerisoppa och långkokt högrev med rött vin. Crème brûlée avslutar den smakrika menyn.
Fläskfärsbiffar med gräddig kål, burgare med fläskfärsröra, asiatisk fläskfärs med ingefära
Fläskfärsbiffar med gräddig kål, burgare med fläskfärsröra, asiatisk fläskfärs med ingefära
Färsrätter är praktisk vardagsmat, som går snabbt att laga. Här väljer vi den saftiga fläskfärsen, som passar både till burgare, husman och med asiatiska smaksättare.
Blåmusslor med örtsmör, torskrygg med paprikasås, minipavlova med vaniljgrädde
Blåmusslor med örtsmör, torskrygg med paprikasås, minipavlova med vaniljgrädde
Ta en matresa till Medelhavet med gratinerade vitlöksdoftande musslor och därefter torskrygg med mustig paprikasås och aioli. Söta portionsmaränger till dessert.
Stekt kålrot med champinjoner, pasta med kålrot och tomat, soppa med kålrot
Stekt kålrot med champinjoner, pasta med kålrot och tomat, soppa med kålrot
Den orangegula kålroten med fin sötma och tydlig kålsmak är spännande att laga till på många olika sätt. Prova den stekt med svamp, i pastasås och i en krämig soppa.
Mustig tomatsoppa med valnötter, bakad rotselleri med brynt smör, sockerkaka med apelsinsirap
Mustig tomatsoppa med valnötter, bakad rotselleri med brynt smör, sockerkaka med apelsinsirap
Mustig soppa, ugnsbakad rotselleri, brynt smör, svamp och kål. Vi fixar helgmaten med vinterns godaste råvaror.
Briouats med fetaost, lammgryta med plommon och äppelkaka med saffranskräm
Briouats med fetaost, lammgryta med plommon och äppelkaka med saffranskräm
Duka upp med mustiga smaker från Nordafrika. Vi bjuder på frasiga briouats med fetaost och en lammgryta med lök och plommon. Som avslutning en saftig äppelkaka.
Het gryta med falukorv, soppa med falukorv och falukorvsburgare
Het gryta med falukorv, soppa med falukorv och falukorvsburgare
Falukorv är en sann räddare i nöden när maten ska fram snabbt på bordet. Den älskade korven plats­ar såväl i gryta med heta kryddor som i mustig soppa med bönor och i burgare med goda tillbehör.
I helgen bjuder vi på korv med bröd och honungspopcorn med vaniljglass
I helgen bjuder vi på korv med bröd och honungspopcorn med vaniljglass
Korv med bröd och goda tillbehör är perfekt bjudmat när vi höststädar i trädgården och vill äta något enkelt. Efter det glass med karamellsås och honungsrostade popcorn.
Pasta med broccoli och valnötter, broccolisoppa och bellaverdebroccoli med linser
Pasta med broccoli och valnötter, broccolisoppa och bellaverdebroccoli med linser
Broccoli, som tillhör kålfamiljen, är en riktigt nyttig grönsak som är prisvärd och god i det mesta. Vi bjuder på broccoli i soppa, i pasta och råstekt med matiga linser.
Lammfärsbullar, kålpanna med lammfärs och lammfärscurry
Lammfärsbullar, kålpanna med lammfärs och lammfärscurry
Lammfärs är smakrik och god och passar bra till grytor, köttbullar eller att fräsas med goda kryddor. Vi bjuder på kålpudding, rosmarindoftande köttbullar och en lammfärspanna med indiska tillbehör.
Laxsashimi med tillbehör och stekta bananer med grönt te-sirap
Laxsashimi med tillbehör och stekta bananer med grönt te-sirap
Duka upp en härlig middag med inspiration från Asien: laxsashimi, picklade grönsaker och sojadressing. Som söt avslutning stekta bananer med sirap, grönt te och rostade nötter.

Filtrering

Kategori






























Tagg


Skribent