Artiklar

Skribent: Anna Tesch


10 goda såser – som passar till det mesta
10 goda såser – som passar till det mesta
Det är ofta såsen som gör måltiden komplett. Men vilken ska man göra och vad passar den till? Vi bjuder på såser, krämer och salsor som räcker hela sommaren.
Gin sour, het fläskfilé och kokosglass i helgens meny
Gin sour, het fläskfilé och kokosglass i helgens meny
Vi bjuder på fläskfilé med smak av chili, vitlök, sesamolja och soja. Marinera över natten för mycket smak, sedan ska köttet bara vända i het panna.
10 måsten på årets påskbord
10 måsten på årets påskbord
Sill, ägg, lax, lamm och en smarrig tårta. Inget saknas på påskbordet. Vi har plockat fram våra favoriter ur Icakurirens stora påskarkiv.
Dukkah, lammköfte och pistaschflarn i helgens meny
Dukkah, lammköfte och pistaschflarn i helgens meny
Köttfärs kan verka vardag, men smakrik färs av lamm blir bra bjudmat i form av turkiska köfte med mynta. Servera med frisk yoghurtsås och rostad potatis.
Så här lagar du godaste och lyxigaste nyårsmenyn
Så här lagar du godaste och lyxigaste nyårsmenyn
Till årets sista måltid vill vi lyxa till det lite extra. Vi inleder med bubbel och tilltugg med löjrom, och sedan saknas varken hummer, oxfilé eller fin dessert.
I helgen lagar vi en mustig curry på högrev
I helgen lagar vi en mustig curry på högrev
Ingefära, koriander, kokosmjölk, chili och vitlök är några av smaksättarna i den mustiga högrevscurryn. Vi inleder med fräscha salladsknyten.
I helgens meny bjuder vi på citrusfriska smaker
I helgens meny bjuder vi på citrusfriska smaker
Med en silkeslen hollandaisesås förför man nästan vem som helst. Vi serverar den till stekt lax med glaserade gulbetor och krispiga salladsärtor.
3 mustiga recept med merguez
3 mustiga recept med merguez
Merguez är en kryddstark lammkorv med nordafrikanskt ursprung. Vi serverar den i en uppdaterad korv med bröd, i enkel korvgryta och med örtig bulgursallad.
3 härliga rätter med varmrökt fisk
3 härliga rätter med varmrökt fisk
Varmrökt fisk, med sin kraftfulla smak, är en smidig genväg till många goda rätter. Vi bjuder på tre recept med böckling, makrill och lax.
I helgen bjuder vi på inkokt lax med asiatisk twist
I helgen bjuder vi på inkokt lax med asiatisk twist
Inkokning är ett riktigt smart sätt att lyckas med laxen. Här får den smak av japansk soja och serveras i en fräsch matig sallad med risnudlar i botten.
Veckans mat: 3 goda recept med mozzarella
Veckans mat: 3 goda recept med mozzarella
Härligt rund och mjölkvit, mild mozzarella passar fint såväl i en fräsch sallad som i en pasta eller på en klassisk pizza.
I helgen blir det våfflor till dessert – så klart
I helgen blir det våfflor till dessert – så klart
Vi tar ett nytt grepp om caesarsalladen och gör den matigare med rostade rotsaker. Dressingen, däremot, är bra precis som den är. Till dessert våfflor, lagom till våffeldagen.
3 vardagsrätter med majs
3 vardagsrätter med majs
Majs i sallad och till tacos har vi sett mycket av. Vi tar ett nytt grepp om de söta kornen och bjuder på matiga fritters, krämig soppa och majspuré med kryddig korv.
Bjud på snitsig schnitzel i helgen
Bjud på snitsig schnitzel i helgen
Schnitzel på kalvinnanlår är en klassiker. Vi serverar den med brynt sardellsmör och en persiljesallad. Ugnspotatis, kapris och citron fulländar rätten.
3 fina rätter med kycklingfilé
3 fina rätter med kycklingfilé
Kycklingfilé är magert ljust kött som är lätt att variera efter tycke och smak. Vi bjuder på krämig gratäng, kryddig soppa och en matig sallad med fredagskänsla. Foto: Björn Tesch
Helgens mat: Avokadosallad, bakad gnocchi och hasselnötsglass till efterrätt
Helgens mat: Avokadosallad, bakad gnocchi och hasselnötsglass till efterrätt
Allt i en form är smidigt när man får gäster. Vi bjuder på krämig pastagratäng med färdig potatisgnocchi som bas. Till dessert en lättfixad glass för alla som älskar hasselnötter. Foto: Björn Tesch
Glöggfest med sött och salt
Glöggfest med sött och salt
Vi ställer till med en värmande bjudning med snabbfixad glögg, sötsaker som kan förberedas och lättgjorda salta tilltugg.
Här får du koll på matkornen
Här får du koll på matkornen
Ris, pasta och potatis har fått konkurrens av både välkända sädesslag som vete, korn och havre och nya bekantskaper som teff och hirs. Häng med på en guidad tur i kornboden.
Påskmiddag med vårkänsla
Påskmiddag med vårkänsla
Laxen serveras som tartar och påskalammet blev en fin filé när vi dukar upp till påskmiddag. Till dessert påskiga pavlovabakelser med frisk citronsmak.
Sex sillar på fem röda
Sex sillar på fem röda
Med bara några timmar kvar innan släkten stormar julbordet finns det fortfarande tid att svänga ihop några goda sillar.

Filtrering

Kategori






























Tagg


Skribent