Artiklar

Skribent: Susanna Rosén


Odlingslycka: höstpyssla i täppan!
Odlingslycka: höstpyssla i täppan!
Våren i all ära, men hösten är en perfekt tid för plantering. Det gäller inte bara vårlökar utan även träd, buskar och perenner. Passa på nu när sortimentet i plantskolorna är stort och tempot i trädgården lugnare.
10 lättodlade kryddväxter för balkong och trädgård
10 lättodlade kryddväxter för balkong och trädgård
De är enkla att lyckas med och känns lite lyxiga att skörda till maten. Alla kan odla örter på något sätt. Några krukor på fönsterbrädan eller en hel örtagård i trädgården.
Vintervita dofter – gör det själv
Vintervita dofter – gör det själv
[b]AROMATISKT[/b] En vit jul drömmer många om. Säkrast är förstås att arrangera den själv – vintervit, vild och väldoftande!
Giganten
Giganten
Den är nästan overkligt vacker och växer lika snabbt som sagornas törnrosahäck. Änglatrumpeten är trädgårdens gigant.
10 lättskötta perenner
10 lättskötta perenner
Med rätt perenner kan man få en lättskött trädgård. Här har vi valt ut tio som trivs i en trädgård i halvskugga och inte kräver något daltande.
Lappland in på knuten
Lappland in på knuten
I Renträsk bjuds naturen in i trädgården. Med vilda växter och fågelholkar inpå knuten trivs såväl djur som människor. Dessutom får gamla lappländska föremål en helt ny användning.
Det prunkar vid polcirkeln
Det prunkar vid polcirkeln
Visst kan det prunka i växtzon 8. Trädgården ligger i Pjesker, tre mil utanför Arvidsjaur i Lappland, bara 15 mil från polcirkeln.
Växterna som trivs i norr
De flesta krukväxter trivs bäst om de får sol åtminstone en del av dagen. Men visst kan också norrfönstret prunka. Knepet är att välja rätt växter.
Odla – en barnlek
Hemodlat är godast och de allra bästa grönsakerna är de som barnen själva får vara med att sköta. Välj växter som är kravlösa och nästan barnsligt lättodlade.
Gammaldags perenner
Gammaldags perenner har en alldeles speciell charm. De är dessutom tacksamma och passar vid såväl torpet som villan. Här presenterar vi tio blommor för dig som vill skapa en egen mormorsrabatt.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent