Artiklar

Skribent: Lena Söderström


Middagstipset: morotssoppa, fräsch couscoussallad och pannacotta med hallon
Middagstipset: morotssoppa, fräsch couscoussallad och pannacotta med hallon
Vi njuter av sommarens smaker av grillade grönsaker på en bädd av couscous. Salsa verde och en salt olivröra med fetaost gör salladen till en riktig smakbomb.
Getosttoast, tonnato med en tvist och en klassisk gino
Getosttoast, tonnato med en tvist och en klassisk gino
Middagstipset: Den klassiska italienska rätten vitello tonnato görs vanligtvis på kalv. Vi bjuder på en variant där fläskfilé toppas med den smakrika tonfisksåsen. Till dessert en annan klassiker: gino!
Festlig och fräsch midsommarmat
Festlig och fräsch midsommarmat
Sommarfest. Sill, lax och fina ­primörer gör midsommarbuffén till en riktig hit. Vi avslutar traditionsenligt med maffig jordgubbstårta.
Rucolasoppa med rotsaker, pasta med rucolapesto, rucolapaj med lax
Rucolasoppa med rotsaker, pasta med rucolapesto, rucolapaj med lax
Rucola är mer än bara små flikiga blad. Här hittar vi härlig pepprighet och god grönska som passar både i kalla och varma rätter. Vi lagar pesto, paj och soppa på bladen.
Anklevermousse i krustader, kalvgryta med kantareller och cheesecake med vit choklad
Anklevermousse i krustader, kalvgryta med kantareller och cheesecake med vit choklad
Långkok får vi bara inte nog av den här tiden på året. Vi bjuder på en god kalvgryta med svamp och picklat äpple. Till dessert en höstlig cheesecake med plommonmarmelad.
Så här lagar du enkla och goda vardagsrätter med muscatpumpa
Så här lagar du enkla och goda vardagsrätter med muscatpumpa
Muscatpumpa är en av de godaste pumporna, med sin söta smak. Vi passar på i säsong och lagar soppa, pasta och tacos med den mångsidiga jätten.
Ostpaj, sjötunga meunière med brynt smör och kladdkaka med chokladglasyr
Ostpaj, sjötunga meunière med brynt smör och kladdkaka med chokladglasyr
Sjötunga meunière – på mjölnarhustruns vis – är en klassiker i det franska köket. Vi serverar med nykokt potatis, ärter och brynt smör.
Ugnsfalu med äpple, rotsakssoppa med äppelsalsa och kycklingburgare med äppelchutney
Ugnsfalu med äpple, rotsakssoppa med äppelsalsa och kycklingburgare med äppelchutney
Nu är bästa tiden för söta, syrliga och friska äpplen. Vi låter dem lyfta smaken på falukorv i ugn, rotsakssoppa och kycklingburgare.
Krustader med räkröra, citronkyckling och äppelpaj med kolasås
Krustader med räkröra, citronkyckling och äppelpaj med kolasås
Hel kyckling passar bra att laga i ugn. Vi marinerar den över natten för extra smakrikt resultat. Till sist firar vi äppelsäsongen med en paj.
3 goda vardagsrätter med krispig fänkål
3 goda vardagsrätter med krispig fänkål
God, krispig och med en mild anissmak. Fänkål är en fin grönsak med många möjligheter. Vi bjuder på varm sallad, krispig slaw till lax och mustig gryta.
Marinerade oliver, moussaka och grekisk yoghurtdessert
Marinerade oliver, moussaka och grekisk yoghurtdessert
Vi tar köksvägen till Grekland med en klassisk kaneldoftande moussaka. Tomattoast med fetaost till förrätt och yoghurt till dessert, förstås.
Duka upp årets godaste midsommarbuffé – här är alla recept du behöver
Duka upp årets godaste midsommarbuffé – här är alla recept du behöver
Inget saknas när Icakuriren dukar upp till midsommar. Vi bjuder på en buffé med klassiska smaker. Jordgubbstårta till dessert förstås, och sommelierens bästa dryckestips.
3 goda vardagsrätter med färskpotatis i huvudrollen
3 goda vardagsrätter med färskpotatis i huvudrollen
Färskpotatisen är fulländad som den är, med bara lite smör och salt. Men när du vill variera dig bjuder vi på pizza, tortilla och potatissallad på vår svenska primör.
Helgens mat: Sötpotatisklyftor, laxburgare och pannacotta med mjölkchoklad
Helgens mat: Sötpotatisklyftor, laxburgare och pannacotta med mjölkchoklad
Lax ger goda, saftiga burgare, och med många smakrika tillbehör blir de extra lyxiga. Vad sägs om guacamole, picklad gurka och wasabimajonnäs?
Helgmaten: Kryddiga biffar med gott till
Helgmaten: Kryddiga biffar med gott till
Biffarna hämtar inspiration från Nordafrika, med korianderfrö, spis­kummin, vitlök och chili. Servera med hummus och rostade morötter. Foto: Eva Hildén Smith
Tre vardagsrätter med ägg
Tre vardagsrätter med ägg
Ägget är ett av världens bästa livsmedel, både näringsrikt och snyggt förpackat. Vi serverar det med texmexsmaker, i lyxig omelett och i den nordafrikanska röran shakshuka.
Det här är värt att veta om ägg
Det här är värt att veta om ägg
Ägg är fantastiskt gott och kan användas till otroligt mycket. Att det dessutom är bra för oss gör inte saken sämre. Heja ägget.
Helgens mat: Äpple på menyn
Helgens mat: Äpple på menyn
Veckans helgmat går i äpplets tecken, från en fräsch skagenröra med tärnat äpple till fläskkarré med cider och ett frasigt äppelflarn till dessert.
Tre härliga vardagsrätter med krossade tomater
Tre härliga vardagsrätter med krossade tomater
Krossade tomater är en bra grund till många smakrika rätter. Vi bjuder på fräsch tomatchili, kryddig pastagratäng och värmande tomatsoppa.
Potatisglette och Osso buco
Potatisglette och Osso buco
Veckans helgmat är hämtad ur en ny bok, "Lördagsgott utan stress". Njut av en höstmeny med krispig potatiskaka som inledning.

Filtrering

Kategori






























Tagg


Skribent