ArtiklarBlommor till balkong i söderläge
Snigeltips
Sorksäkra lökar
Hur beskära fläder?
Plantera blå hortensia
Hur sköta kamelian?
Ska rosorna beskäras?
När beskär man rhododendron?
Ormbunken - trotjänare från tropikerna
En gång var hela vårt land täckt av ormbunksväxter. Numera får vi för det mesta njuta av ormbunkarna på fönsterbrädan. Lite svåra är de att sköta, men här kommer de bästa tipsen.
Pionen - trädgårdens drottning
I kejsarens Kina var pionen den mest beundrade av alla blommor. Bara medlemmar i den kejserliga familjen fick odla den. Än i dag är pionen en drottning i trädgården.
Prima favoriter
Primula i kruka på vårvintern och gullvivor i backarna i maj. Det är så vi mest känner det underbara släktet primulor. Men de finns nästan överallt i världen.
Nästan bara barr
På 70-talet älskade vi barrväxter. Men efter några år täckte den lilla bergtallen hela stenpartiet. Nu har växtförädlarna lyckats få fram barrväxter som håller sig "städsesmå" och vi kan ta dem till våra hjärtan igen.
Foton i fina fodral
Ett fotoalbum från en resa eller vanlig vardag är roligt att ge bort eller ha själv. Allra finast blir det om du gör omslaget eller till och med hela albumet själv.
Thailand
Nu startar vår nya serie med asiatisk mat. Följ med på en exotisk resa till sex länder! Thaikökets rätter doftar lätt och friskt av lime, koriander, vitlök och chili. Rätterna svängs fort ihop i en wokpanna och avsmakas bekvämt med kryddpasta eller ett stänk fisksås.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent