Artiklar

Skribent: Sigmund Kaarstad


Bruschetta, sparris och lax
Bruschetta, sparris och lax
Veckans vardagsmiddagar
Veckans vardagsmiddagar
På max 30 minuter lagar du goda middagar för fyra personer.
Salt småplock från Norrland
Salt småplock från Norrland
Helgmenyn har inspiration från Norrland. Den fräscha sältan i småplocket matchar middagens höjdpunkt, läcker renbiff.
Flamberade räkor
Flamberade räkor
Veckans lite festligare middag ska få extra guldkant tycker vi.
Snabbt & lätt för 4 vardagsmiddagar
Snabbt & lätt för 4 vardagsmiddagar
På max 30 minuter lagar du goda vardagsmiddagar för fyra personer.
Baka godaste bullen
Baka godaste bullen
Såväl franska briocher som svenskt knäckebröd har bakats på Kringelgården sedan 1902. Här får du några av deras bästa recept. Tips! Deras suveräna vetedeg passar utmärkt som semmelbulle.
Snabbt & lätt för 5 dagar
Snabbt & lätt för 5 dagar
På max 20 minuter lagar du läckra vardagsrätter för fyra personer.
Wenche Andersen är Norges  "Mat-Tina"
Wenche Andersen är Norges "Mat-Tina"
Wenche Andersen, kock i "God morgen Norge", har även många fans på den svenska sidan gränsen.
Norrskenstapas
Norrskenstapas
Tapas är plockmat på spanska men det funkar lika bra med smaker från norr.
Snabbt & lätt för 5 dagar
Snabbt & lätt för 5 dagar
På max 20 minuter lagar du läckra vardagsrätter för fyra personer.
Smaka på julen
Smaka på julen
Låt advent ge en försmak på julen. Här får du förslag till rätter som utan att inkräkta på dina jultraditioner ökar förväntningarna.
Bjud på paj
Bjud på paj
Det går fort att svänga ihop en läcker bjudpaj med färdig smördeg när man har parmaskinka i kylen och en god olivolja att droppa över.
Smaker från norr
Smaker från norr
Inspirationen till helgmenyn kommer denna vecka från Norrland som med röding, renskav och lingon bidrar med så härliga råvaror.
Snabbt & lätt för fem dagar
Snabbt & lätt för fem dagar
På max 20 minuter lagar du läckra vardagsrätter för fyra personer.
Dags för krabba
Dags för krabba
Nu är tiden inne för havets läckerheter. Välj krabba om du vill ha mycket skaldjur för pengarna.
Gotland
Gotland
Gotland är kanske allra bäst på hösten. Då finns tid att njuta av öns nyskördade delikatesser. Följ med till Ljugarn och smaka på restaurang Smakrike.
Glasnudelsallad och kycklinglårfilé
Glasnudelsallad och kycklinglårfilé
Gör det enkelt för dig och laga en härlig helgmiddag på djupfryst. Servera sedan en läcker efterrätt av säsongens färska plommon.
Nybakat från Gotland
Nybakat från Gotland
Det doftar nybakat på Prästgårdscaféet i Vamlingbo. Här bjuder Maria Ahlsten och dottern Agnes på sina bästa bakrecept med tydlig smak av Gotland. 
Med smak av kina
Med smak av kina
Inspireras av OS och laga kinesiskt. Jane Wang Chen äger och driver Café Gyllene Draken på Östasiatiska museet. Här är hennes bästa recept.
Snabbt & lätt för 5 dagar
Snabbt & lätt för 5 dagar
På max 20 minuter lagar du läckra vardagsrätter för fyra personer.

Filtrering

Kategori






























Tagg


Skribent