Artiklar

Skribent: Maria Zihammou


Tre vardagsrätter med wienerkorv
Tre vardagsrätter med wienerkorv
Wienerkorv är perfekt att ha på lut i kylen. Här stoppar vi ner den i en mustig soppa, gör en gryta med tomat och paprika och serverar den klassiskt i bröd med mos och coleslaw.
Helgens mat: Hemtrevlig husmanshelg
Helgens mat: Hemtrevlig husmanshelg
Njut av kålpudding på nytt sätt. Vi gör den på lammfärs direkt i pannan och serverar med syrade grönsaker. Till förrätt en mustig rödbetssoppa.
Därför ska du bjuda på musslor
Därför ska du bjuda på musslor
Havsskatt Musslor är prisvärd, miljövänlig och snabblagad mat. För att inte tala om hur goda de är. Vi bjuder på fem festliga, frestande rätter med blåmusslor.
Tre vardagsrätter med trattkantareller
Tre vardagsrätter med trattkantareller
Förgyll vardagen med läckra trattkantareller som får smaksätta mustig soppa, pasta och pizza. Har du fyndat extra mycket i skogen eller affären kan du njuta av dem hela hösten och vintern.
Tre vardagsrätter med tomat
Tre vardagsrätter med tomat
Den nyttiga, läckra, färgstarka tomaten är en älskad grönsak som egentligen är en frukt. Vi njuter den både rå och tillagad, i sallad, soppa och pastasås.
Helgens mat: Långbakat med mycket smak
Helgens mat: Långbakat med mycket smak
Långbakat lamm är smart helgmat som lätt kan förberedas dagen innan. Det gör också att lammet smakar ännu mer av alla goda kryddor.
Helgens mat: Tid för skördefest
Helgens mat: Tid för skördefest
Nu fyller vi korgen med närodlat och vildväxande, från trädgård, skog eller marknad. Njut av betor, svamp och äpplen när de är som bäst.
Tre vardagsrätter med färskpotatis
Tre vardagsrätter med färskpotatis
Ännu en stund kan vi njuta av vår fina svenska färskpotatis. När vi fått vårt lystmäte av nykokt med smör och salt äter vi den på pizza, ugnsbakad och i sallad.
Helgens mat: Kryddig kyckling på grillen
Helgens mat: Kryddig kyckling på grillen
Tänd grillen och överraska smaklökarna med kyckling Shawarma med smak från Mellanöstern. Vi bjuder på en härligt plockig meny, där även desserten tar en tur på grillen.
Tre vardagsrätter med färsk spenat
Tre vardagsrätter med färsk spenat
ärsk spenat är klorofylligt läcker och lika god rå som tillagad. Vi serverar den i pasta, omelett och gör en krämig spenatröra till rökt makrill. Foto: Lee Kearney
Tre vardagsrätter med spetskål
Tre vardagsrätter med spetskål
Spetskålen är härligt mjäll i konsistensen, och fin i smaken. Baka i ugnen, sjud den i buljong eller gör en smakrik wokrätt. Foto: Lee Kearney
Helgens mat: Sallad med asiatisk påbrå
Helgens mat: Sallad med asiatisk påbrå
Nudelsallad med sesamstekt lax är fräsch helgmat. Avsluta med marängsviss.
Helgens mat: Klassisk spätta­rulle med räkfyllning
Helgens mat: Klassisk spätta­rulle med räkfyllning
Bjud på läcker rödspätta i ugn fylld med skaldjursröra. Brynt sparris till förrätt och glasstårta med jordgubbar och maränger till dessert.
Tre vardagsrätter med bacon
Tre vardagsrätter med bacon
Bacon är användbart i vardagsköket med sin salta och lätt rökiga arom. Blanda det i en vårgrön sallad, fyll en paj med bacon och grönsaker eller låt baconet smaksätta en kryddig tomatsås. Foto: Lee Kearney
Helgens mat: Vårmiddagen toppas med brownies
Helgens mat: Vårmiddagen toppas med brownies
När det äntligen börjar spira i naturen passar det fint att laga lamm med vårprimörer. Vi inleder med frasiga rårakor med bresaola och härlig sallad. Foton: Lee Kearney
Tre vardagsrätter med torsk
Tre vardagsrätter med torsk
Torskfilé är snabb och nyttig middagsmat som passar flera dagar i veckan. Här bjuder vi på torsk med potatissallad, "allt-i-ett-gryta" och smakrika torsktacos. Fotograf: Lee Kearney
Helgens mat: Kyckling med smak av Karibien
Helgens mat: Kyckling med smak av Karibien
Helgens kyckling­klubbor marineras i den karibiska kryddblandningen jerk. Serveras med ugnsrostad sötpotatis och ris med majs och bönor. Till dessert en exotisk tiramisu.
Tre vardagsrätter med champinjon
Tre vardagsrätter med champinjon
Champinjonen är en mild god svamp som vi alltid hittar i grönsaksdisken. Vi njuter den i soppa, i krämig svampstuvning eller ugnsbakad, fylld med ost och örter.
Tonfisk - räddaren i vardagen
Tonfisk - räddaren i vardagen
Tonfisk på burk är gott att ta till när det ska gå snabbt i köket. Med några burkar i skafferiet svänger du lätt ihop pasta, wraps eller krämig röra till bakpotatis.
Helgens mat: Skön grön helgmat
Helgens mat: Skön grön helgmat
Vegogott Ge kroppen en grönsaksboost i helgen. Vi bjuder på mustig soppa med ugnsrostad morot och festlig fänkålsgratäng med smakrik ost.

Filtrering

Kategori






























Tagg


Skribent