Artiklar

Skribent: Kristina Eriksson


Veckans meny: 3 läckra recept med lammfärs
Veckans meny: 3 läckra recept med lammfärs
Lammfärs har god smak, egen karaktär och borgar för saftiga rätter. Vi gör kryddiga spett, panna med svenska smaker och lasagne med fetaost.
Värm dig med kryddig gulaschsoppa i höst
Värm dig med kryddig gulaschsoppa i höst
Låt tiden göra jobbet och bjud på gulaschgryta med klassiska kryddor och lite extra hetta från chili. När grytan väl står på spisen sköter den sig i stort sett själv.
3 nya goda vardagsrecept med fläskkotlett
3 nya goda vardagsrecept med fläskkotlett
Kotlett av gris är magert kött som lånar sig till många olika smakriktningar. Sjud den i buljong, fyll och panera eller stek med örter och servera med fräsch sallad.
I helgen lagar vi höstiga älgfärsbiffar med avokadosnittar till förrätt
I helgen lagar vi höstiga älgfärsbiffar med avokadosnittar till förrätt
Nu är tiden kommen för älgfärsbiffar i en mustig gräddsås. Till dessert ljuvliga portionspajer med rivet äpple och malda hasselnötter.
Bjud på saftiga rödbetsbiffar och kryddig soppa i veckan
Bjud på saftiga rödbetsbiffar och kryddig soppa i veckan
Rödbetan är en nyttig färgstark rot i grönsaksdisken. Vi uppskattar den söta smaken och dess mångsidighet. Njut den i soppa, gratäng och smakrika vegobiffar.
Helgens mat: Örtiga kotletter i gott sällskap
Helgens mat: Örtiga kotletter i gott sällskap
En marinad packad med örter gör susen för lammracken. Grilla dem över fin glöd och matcha med en krämig chèvreröra. Foto: Åsa Dahlgren
Helgmenyn: Hel fisk i halster
Helgmenyn: Hel fisk i halster
Vi bjuder på grillat till både förrätt och varmrätt: grillad gemsallad och grillad hel fjällröding. Till efterrätt en god chokladcheesecake!
Grillad rostas med barbecue i helgmenyn
Grillad rostas med barbecue i helgmenyn
Rostas är en god och prisvärd styckdetalj som passar bra att grilla, varför inte med mustig barbecuesmak, grillade grönsaker och en sås med tropisk smak?
3 somriga recept med färskpotatis i huvudrollen
3 somriga recept med färskpotatis i huvudrollen
Efterlängtad och älskad. Färskpotatisen har en speciell plats i våra hjärtan. När du njutit den med smör och salt, prova den med nordafrikanska kryddor, på pizza eller i en somrig sallad.
Bjud på läcker paj med sötpotatis i helgen
Bjud på läcker paj med sötpotatis i helgen
Paj är smart bjudmat som går bra att förbereda. Den här fylls med ugnsrostad sötpotatis och getost. Vi inleder med en fräsch grön soppa.
Sparrissoppa, lammrack och citronkräm står på menyn i helgen
Sparrissoppa, lammrack och citronkräm står på menyn i helgen
Till helgen bjuder vi på lammrack med krämig rödbetsgratäng. Både förrätt och dessert är snabbfixade, läckra rätter som ger tid över till annat.
Veckans meny: 3 goda rätter med bladspenat
Veckans meny: 3 goda rätter med bladspenat
Färsk bladspenat är en god och användbar bladgrönsak, som är god såväl varm som kall. Prova den i turkisk börek, i pannkakssmeten eller nedmixad i en sås till sallad.
3 goda och snabblagade vardagsrätter med fläskfilé
3 goda och snabblagade vardagsrätter med fläskfilé
Fläskfilé är snabblagat och mört kött som passar med både milda och kryddiga smaker. Vi wokar, helsteker och stoppar den i grytan.
Att bjuda på i helgen: Maritim meny med mycket smak
Att bjuda på i helgen: Maritim meny med mycket smak
Inled middagen med en fruktig räksallad. Till huvudrätt en mycket smakrik laxgratäng. Efter fisk vill vi gärna ha en matigare efterrätt – vad sägs om fransk äppelpaj?
Veckans meny: 3 goda vardagsrätter med kålrot
Veckans meny: 3 goda vardagsrätter med kålrot
Kålroten är anspråkslös men användbar och finns ofta till ett bra pris. Här bjuder vi på både klassiska kålrotssmaker och nya spännande kombinationer.
Fira semmeldagen med dessa läckra fastlagsbullar
Fira semmeldagen med dessa läckra fastlagsbullar
Inget slår väl en hembakad semla! Vi bjuder på en klassisk toppad med mandelspån och en karlsbader med hasselnötter i fyllningen.
3 riktiga kanonrecept med kalkonfilé
3 riktiga kanonrecept med kalkonfilé
Kalkonfilé med sin milda fina smak kan matchas med många olika smakstilar. Prova den i gratäng, i pastasås eller fylld med fetaost, tomat och pinjenötter.
Helgens mat: Krämig soppa, hel kyckling och lättlagad dessert
Helgens mat: Krämig soppa, hel kyckling och lättlagad dessert
Hel kyckling är bra bjudmat som nästan sköter sig själv. Vi serverar den med dansk potatis och en ljuvlig skysås. Missa inte desserten, lika lättlagad som den är läcker!
3 goda rätter med favoriten sötpotatis
3 goda rätter med favoriten sötpotatis
Sötpotatisen har gått och blivit populär i de svenska hemmen. Inte så konstigt, då den har en egen god smak och är lätt att använda. Vi satsar på biffar, soppa och en varm sallad.
Tre vardagsrätter med savojkål
Tre vardagsrätter med savojkål
Savojkålen har en mildare smak än andra kålsorter, och känns lite lyxigare. Vi servererar den i smördegsbakad gratäng, krämig soppa och wokad med asiatiska smaker. Foto: Åsa Dahlgren

Filtrering

Kategori






























Tagg


Skribent