Dryga ut färsen med grönt
Att blanda ut nötfärsen med grönsaker, baljväxter, rotsaker eller gryn är inget nytt. Förr gjordes det oftast av hushållsekonomiska skäl, nu gör vi det också för att minska köttkonsumtionen och få i oss mer grönt.
7 presenttips till alla hjärtans dag
Katten, grannen, systern, sambon... Att ge bevis på kärlek är lika viktigt som att få. Idag firar vi alla vi tycker om genom att skämma bort dem lite extra.
Låt oss plastbanta!
Steg för steg överger vi våra slit- och-slängvanor. Nästa år förbjuds plastprodukter för engångsbruk inom EU, men redan nu ställer de svenska företagen om.
Hjälp utsatta katter att få en andra chans
Katten är ett älskat husdjur, ändå blir många utslängda. Möt två katter som var sjuka och hemlösa men som idag sprider glädje tack vare att de fick hjälp i tid.
Trädgårdsinspiration från en vild vrå högt i det blå
Även om man bor i ett modernt hus på sjätte våningen kan man stoppa ner sina gröna fingrar i en vild dikeskant. Det finns på altanen hos trädgårdsmästare Molly Mullane.
Kulturredaktör Tara Moshizi tipsar: "Film om kärlek knockar mig totalt"
Idag släpps filmen "And then we danced" av Levan Akin på Dvd. Icakurirens kulturredaktör har sett en fantastisk film om kärlek mot alla odds.
Björn Natthiko Lindeblad: "Tro inte på allt du tänker"
Han är finansvalpen som blev buddist­munk i Thailand. För ett år sedan drabbades Björn Natthiko Lindeblad av sjukdomen ALS. Då beslutade han sig för att åka ut på Sverigeturné.
Jukkasjärvi – en frostnupen vintersaga
Slumra till på en frusen teater eller sov i en svit tillsammans med två gigantiska myror av is. Att checka in på Icehotel i Jukkasjärvi är ett kyligt – men vackert – vinteräventyr.
Mumin fyller 75 år!
Filifjonkan, Lilla My och Knyttet – vi är många som har en relation till de filosofiska invånarna i Mumindalen. I år firar Tove Janssons Mumintroll 75 år.
3 recept på sötpotatis
Sötpotatisen är en stor knöl med naturligt söt smak. Vi ger den tre goda anledningar att hamna på matbordet, som ugnsbakad, i omelett och i gryta med karibisk hetta.