Chefredaktör Åsa Holmström: "Kanske borde en sån som jag ha varningstriangel?"
Petra Mede: "Det finns nog mer högmod än skam hos mig"
Drömmen om dansen dog när hon knäckte ryggen. Men hon fann nya vägar framåt och blev en av Sveriges främsta underhållare. 50 år fyllda ser Petra Mede tillbaka på sitt liv i en ny bok och väjer varken för sorg eller melankoli.
Bildspecial: Lars Wallins magnifika klänningar!
Lars Wallin har designat 50 klänningar till Nobelfesten och kändisar världen över bär hans kreationer på galor och events. Här är några av hans vackra skapelser!
Gunnar gör hela världen lite mindre!
Ibland med en rolig liten twist men alltid noggrant in i minsta detalj. Gunnar Johannesson i Göteborg vet vad det innebär att vara fingerfärdig.
Följ med på en tidsresa - Sverige för 100 år sedan!
Man skulle kunna säga äntligen! År 1921 blev Sveriges gifta kvinnor myndiga och slapp ha maken som målsman. Det här året uppfanns kylskåpet och svenske simmaren Arne Borg satte sitt första världsrekord, av 32!
Chefredaktör Åsa Holmström: "Jag lovar runt, men håller ofta tunt"
Ett riktigt gott nytt år till er alla härliga läsare, vi ses 2021!
Modekungen Lars Wallin: "Jag drömmer om att träffa en livskamrat"
Han vann över mobbarna, och nu går kungligheter och kändisar i hans kläder. Lars Wallin har designat 50 klänningar till Nobelfesten. Men trots den 30 år långa och framgångsrika karriären brottas han med tvivel på sig själv.
Kulturtips: Molly Sandén med ny jullåt!
Många har försökt sätta ord på pandemiåret 2020, men ingen har lyckats så bra som Molly Sandén och Jonathan Johansson, skriver vår kulturskribent Tara Moshizi.
Fältläkaren Johan von Schreeb: alltid redo att rädda världen
Jobbet har fört honom till krigszoner och katastrofområden men nu senast har han varit rådgivare på hemmaplan kring pandemin. Kirurgen och professorn Johan von Schreeb, som startade Läkare utan gränser i Sverige, längtar ut i världen och är ständigt redo att rycka ut till nästa kris.
Klockringningen som sänts i 50 år
I århundraden har helgmålsklockorna ringt in till vila, och klockringningen har sänts i SVT i 50 år. Är det dags att hitta tillbaka till avkoppling och söndagsfrid? Författaren ­Elisabeth ­Öhman har djupdykt i en fin tradition.