En kvinna i månaden mördas av sin partner
Kerstin Weigl och Kristina Edblom har under tio år undersökt alla fall där kvinnor dödats av sin partner. Läs ett utdrag ur deras gripande bok I händelse av min död.
Lättbakat – nattjästa frallor
Rör ihop en deg och låt jäsa över natten. På morgonen är det bara att dela degen till frallor och grädda i en kvart. Kalljästa frallor är bakning när det är som allra enklast – och godast.
Vår kulturredaktör Tara Moshizi tipsar
Oförglömliga konserter från Aretha Franklin fångade på film och en ny komediserie som kan lysa upp vintermörkret, vår kulturredaktör Tara Moshizi ger sina bästa kulturtips just nu.
Nina Stemme: "Stora roller kräver fokus"
Som barn var hon livrädd för att tala inför klassen. Nu når hennes svenska operastämma ut över hela världen. Vid 56 års ålder börjar hon tänka på refrängen – livet utanför de stora scenerna.
Gör det själv – ge byrån en egen stil
En vanlig byrå du tröttnat på kan bli en unik finmöbel. Häng på hacking-vågen och sätt personlig prägel med färg och smakfulla detaljer!
Rijeka – Kroatiens okända pärla
Vilda öar, storslagen natur, kristallklart vatten och en genuin matkultur. Icakurirens resereporter har gjort en roadtrip i västra Kroatien och besökt årets kulturhuvudstad Rijeka.
10 positiva händelser att minnas från 2019
Klimatläget, skogsbränder och skjutningar – det är något av det vi minns från året som gått. Men allt är inte nattsvart. Här är 10 positiva händelser från 2019.
Premiär för två nya onlinekurser på Icakuriren
Nu får Icakurirens onlinekurs Maghälsa sällskap av två nya kurser, skapade av Icakurirens jurist Susanne Forsman och stylist Hedvig Andér.
Jill Johnson: "Jag ville bara passa in"
Hon har sjungit professionellt sedan hon var 14 år, rest världen runt och samtidigt varit ”duktig flicka” på hemmaplan.
Bästa bubblet till nyårsafton
Vi har testat äkta fransk ­champagne, icke namnskyddat mousserande, cava, crémant och prosecco. Rosa och vitt och torrt. Här är det bästa under 500  kronor att skåla in det nya året i!