• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 12 snygga uteplatser och balkonger att inspireras av

  Vi går sakta men säkert mot varmare dagar och längtan efter att flytta utomhus växer sig allt större. Här har vi samlat 12 stilsäkra balkonger och uteplatser att inspireras av!

  12 snygga uteplatser och balkonger att inspireras av
  1. Växter och kontraster 

  Många gröna växter skapar en levande och mysig känsla på uteplatsen. Svarta möbler tillsammans med vitt parasoll och matta i naturmaterial ger fina kontraster. 

   

  Foto Ikea

  2. Läshörna på balkongen 

  Låt den klassiska läshörnan flytta ut i friska luften! En rymlig fåtölj, ett litet avlastningsbord och mysiga kuddar och filtar är allt som behövs. 

   

  Foto Rusta

  3. Fint med färg 

  Ge uteplatsen eller balkongen en ordentlig färginjektion med blå, röda eller orange kulörer. Skira tyger ger stilen en mjukare känsla och färgerna passar perfekt ihop med gröna växter. 

  Foto Ikea

  4. Njut av hängmattan

  Har du träd i trädgården eller möjlighet att sätta upp krokar som här nedan? Då är en hängmatta en perfekt investering för sommarens avslappnande stunder. 

  Foto Ferm Living

  5. Vacker paviljong 

  Saknar du altan eller terrass? Då är en paviljong i trädgården ett smart och fint sätt att skapa en uteplats i trädgården. Perfekt när du vill söka skugga från solens varma strålar eller regniga sommardagar.

   

   

  Foto Ikea

  6. Ljust och somrigt  

  Inred med i toner av vitt och grönt för en enhetlig och somrig känsla på balkongen. Myskänslan fixar du enkelt med kuddar, ljusslinga och färska snittblommor på bordet. 

  Foto Ikea

  7. Uppdukat i trädgården 

  Skapa små hemliga rum runtom i trädgården där både du och dina gäster kan slå sig ner. Med ett enkelt trädgårdsbord med tillhörande stolar kommer du långt. 

  Foto Broste Copenhagen

  8. Vardagsrummet flyttar ut 

  Med rätt inredning utomhus kan utesäsongen bli riktigt lång. Ge altanen eller terrassen samma kärlek som du ger vardagsrummet. Här har uterummet inretts med såväl hyllor som taklampa. 

  Foto Ikea

  9. Plats för många

  En utomhussoffa med plats för många är både mysigt och inbjudande. Här har uteplatsen förgyllts med en vacker kroklist ovanför soffan med plats för fina detaljer. 

   

  Foto Ikea

  11. Compact living på balkongen 

  För den som har en balkong av storlek mindre är ett balkongbord som fästs i räcket en smart idé. 

  Foto Ikea

  12. Tak av växter 

  Här får slingrande klätterväxter bilda ett vackert tak över den lilla uteplatsen. Mysigt och snyggt! 

  Foto Ikea

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!