• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stylisten tipsar – 5 steg till ett lyckat utekök

  Visst är det något särskilt med att laga mat utomhus? Här delar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg med sig av sina bästa tips för ett mysigt och lyckat utekök.

  Stylisten tipsar – 5 steg till ett lyckat utekök
  Foto Hillerstorp, Cecilia Magnusson
  1. Rama in uteköket

  För att skapa en rumskänsla kan man rama in uteköket med en spaljévägg som också fungerar som vindskydd eller placera ett stort segel över delar av uteköket. Belysning eller mycket växter kan också hjälpa till att rama in din uteplats.

   

   

   

   

  Foto Hillerstorp

  2. Inred som inne, ute!

  Det finns gott om möbler och textilier som tål det svenska utomhusklimatet. Inred gärna med mattor, dukar på matbordet och snygga loungemöbler. På bänkskivan kan du göra snygga stilleben med färska örter, rustika skärbrädor och snygga köksredskap.

  Foto Nordform

  3. Lys upp

  Gott om belysning är både praktiskt och trivsamt. Hängande ljusslingor ovanför uteköket och små lyktor på bänkskivan ger en hög mysfaktor om sommarkvällarna. Satsa på solceller så tar du vara på solen samtidigt.

   

  Foto Hillerstorp

  4. Ett levande utekök

  Skapa en liten odling i direkt anslutning till ditt utekök. Färska kryddor, små jordgubbsplantor och annat gott som du kan använda i din matlagning. Placera dem i snygga krukor direkt på köksbänken eller varför inte hängandes i amplar.

  Foto Hillerstorp

  5. Sätt stilen

  Har du ett utekök i sommarstugan kan en lantlig stil passa. Öppna hyllor där synliga kärl och köksredskap får synas. Rustika skärbrädor ståendes på köksbänken tillsammans med färska kryddor i terrakottakrukor. Eller önskar du en stilren och lyxig känsla är ett utekök med dold förvaring för dig. Satsa på en enhetlig färgskala, detaljer i mässing eller rostfritt stål och rena ytor på köksbänken. Med ganska små medel är det lätt att sätta sin stil på uteköket.

  Foto Tranquilo

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!