• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så lyckas du med midsommardekorationerna – Lisa Bengtssons bästa blomstertips

  Klassiska liljor, vackra kransar och ängsblommor – lagom till midsommar har kreatören och formgivaren Lisa Bengtsson tolkat sommaren med en egenkomponerad bukett i samarbete med Plantagen. Ta del av hennes bästa tips här!

  Så lyckas du med midsommardekorationerna – Lisa Bengtssons bästa blomstertips
  Foto Plantagen
  1. Sommarfint med ängsblommor

  Plocka in naturen och blanda vilt från trädgård, äng och butik. Välj en vid vas och fyll på med blommor och grönt så att blommorna står stadigt. En vild blandning i midsommartid kan med fördel bestå av; pion, hortensia, jättedaggkåpa, prästkragar, prärieklocka, nejlika, blåklint och gentiana. Kombinera gärna en bukett själv och skapa ditt eget arrangemang. Lek med färg, form, smak och doft för att sätta fart på alla sinnen.

  2. Klassiska liljor

  Liljor i vitt eller rosa i höga vaser ger ett magnifikt och klassiskt uttryck, tillsammans med ett par kandelabrar ger det buffébordet härlig höjd. Lägg gärna några stenar i botten på vasen så står blommorna stadigt.

  3. Vackra kransar som bordsdekoration

  Blomsterkransar är inte bara till huvudbonad de gör sig även utmärkt på bordet. Så här binder du enkelt en krans av tex gentiania, gullrisp, kamomill och gröna kvistar. 

   

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!