• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Plantera bivänligt – här är växterna att satsa på

  Att fylla balkongen eller uteplatsen med växter och blommor är inte bara vackert – det gynnar även bin och andra insekter som behövs i naturen. Här listar 5 bivänliga växter att plantera i vår!

  Plantera bivänligt – här är växterna att satsa på
  Foto Plantagen

  För att växter och grödor ska bli pollinerade behövs bin och andra insekter, men bina blir allt färre och behöver hjälp på traven. Därför satsar växtföretaget Plantagen lite extra på bivänliga växter den här säsongen – i samarbete med inredningsprofilen och trendspanaren Stefan Nilsson. 

  På hans balkong samsas bivänliga växter som lavendel, clematis, blåbär, rabarber, blåklocka och rhododendron med varandra. 

  – Min balkong är både trendig och mysig. Alla är välkomna – även sånt som kan ses som vildvuxet ogräs. När jag tittar på årets balkongtrender  så ser jag att man bygger mycket på höjden, alltså inte bara på en jämn nivå, utan lite överallt. Här finns det plats för alla pollinatörer men också en hel del ätbart, säger Stefan Nilsson. 

  Här är 5 andra bivänliga växter att plantera på balkongen, uteplatsen eller i trädgården: 

  1. Stäppsalvia 
  2. Margerit 
  3. Akleja 
  4. Rosenskära 
  5. Äppelträd 
  Tips! 

  Ett insektshotell är ytterligare ett sätt att bjuda in insekter till trädgården eller balkongen, det ökar dessutom chanserna till större skörd av frukt och bär. 

   

   

   

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!