• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 stora trädgårdstrender som håller i sig även det här året

  Hållbart, klimatsmart och hälsosamt är några av ledorden när det kommer till trädgård även under 2020.

  5 stora trädgårdstrender som håller i sig även det här året
  Skapa Medelhavskänsla hemma med suckulenter från Wexthuset och odla hydroponiskt med odlingslådan Harvy från Nelson Garden.

  1. Alla kan odla!

  Odla jordgubbar på balkongen med Vertical Garden från Wexthuset.

  Som vi redan vet behöver du inte ha en stor trädgård för att kunna utveckla dina gröna fingrar. Marknaden är full av ytsmarta lösningar som gör det möjligt även för dig som bor i lägenhet att bli en mästerodlare. Varför inte börja med att sätta potatis i en hink på balkongen, eller kanske med en vertikal jordgubbsodling. 

  2. Skapa semesterkänsla hemma

  Hemodlade vindruvor "Himrod" från Wexthuset.

  Vi fortsätter att värna om planeten och dra ner på vårt flygande. Istället väljer vi att skapa vårt eget semesterparadis på hemmaplan. Många intresserar sig till exempel för att odla vindruvor, som skapar härlig Medelhavskänsla. Samma känsla får du också med lättskötta suckulenter i terrakottakrukor.

  3. Odla din egen mat

  Egenodlade tomater smakar extra bra. Foto: Getty Images

  Trenden med att odla sin egen mat fortsätter att växa sig större, framförallt bland yngre. Enligt Plantagens växtrapport 2019 svarar 75 procent av de tillfrågade att de odlar eller kan tänka sig att odla ätbart, så som fruktträd, bärbuskar, grönsaker och örter.

  4. Bokashiboomen fortsätter

  Med bokashimetoden jäser dina matrester till näringsrik jord. Foto: Leif Djärv/bokashi.se

  Den japanska komposteringsmetoden bokashi har kommit stort i Sverige de senaste åren. Med hjälp av ett speciellt bokashi-strö med mikroorganismer omvandlas vilka matrester som helst till näringsrik jord – perfekt för miljömedvetna trångbodda stadsmänniskor! Läs mer: www.bokashi.se

  5. Hydroponisk odling

  Hydroponiska odlingslådan Harvy från Nelson Garden finns i olika storlekar.

  En annan metod som passar extra bra när man bor i lägenhet och har begränsade odlingsmöjligheter är hydroponisk odling, det vill säga att odla utan jord. Hydroponisk odling lämpar sig väl för mindre ytor och du kan odla både på höjden och bredden. Dessutom kan du skörda färska egenodlade grönsaker året om!

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

  Missa inget! Få de bästa inredningstipsen direkt i din inkorg!

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!