• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 kvadratsmarta småhus och attefallshus 2019

  Sugen på ett attefallshus, ett mindre sommarhus eller kanske en gäststuga? Här har vi valt ut några snygga och kvadratsmarta favoriter i den mindre skalan.

  7 kvadratsmarta småhus och attefallshus 2019
  Foto: Baseco

  Designa själv

  I stilrena serien  "Flex" från Jabo ingår 18 väggmoduler i grundsatsen som kan bytas mot valfritt antal fönster- och dörrmoduler. Med hjälp av nya digitala verktyget "Jabo Studio" kan man själv designa sin stuga.

  Naturnära

  Attefallshuset "Solbacka" från Baseco har en inglasad del som passar som växthus eller uterum. Stugan kan också göras självförsörjande på el med solpaneler. Golvyta inklusive loft är 35 kvm.

  Klappat och klart

  Attefallshuset "E20" från Enkelrum levereras helt nyckelfärdigt, och väljer du lösningen "E20 Komplett" kan du få huset isolerat och färdiginrett med vitmålade innerväggar, kök med vitvaror och badrum med dusch, toalett och handfat.

  Tidlös arkitektur

  "Sommar 40" från Sommarnöjen är ett fritidshus på 40 kvadrat för den som önskar mycket plats för umgänge och matlagning men bara ett sovrum. Med loft ryms också barn och gäster. Hustypen finns i flera storlekar, upp till 120 kvm. Med planlösningen "Glänta" är allrummet i mitten och kök och sovrum på var sin sida. 

  Ute blir inne

  Härligt ljusinsläpp blir det i det fristående uterummet från Willab Garden med väggpanel på två av väggarna och takhöjd på nästan 3 m. Vill man ha ett utseende mer som ett gästhus kan glaset bytas mot panelvägg eller bröstpanel med fönster.

  Rart och rustikt

  "Norrsele" på 25 kvm har måttanpassade fönster, tak av slätspontpanel och ändspontat golv för enkel montering. Altan kan köpas till. Baseco

  Extrahus med loft

  Attefallshuset "Mariedal" från Polhus är ett elementhus med loft och 3-glasfönster med u-värde 0,9. Loftet är på 6,1 kvm, perfekt om man vill ha ett avskilt sovrum.


  Vad gäller för attefallshus?

  Du som har ett en- eller tvåbostadshus får, förutom friggebod på maximalt 15 kvadratmeter, även uppföra attefallshus på maximalt 25 kvadratmeter.

  Innan du börjar bygga måste du göra en anmälan till byggnadsnämnden och få ett startbesked.

  Attefallshus får uppföras i bostadshusets omedelbara närhet. Den högsta höjden från mark till taknock får vara 4,0 meter. Du kan bygga flera attefallshus, men den totala byggnadsarean får inte överstiga 25 kvadratmeter.

  Huset kan användas antingen som en självständig bostad (komplementbostadshus) eller som exempelvis förråd, gäststuga eller garage (komplementbyggnad).

  Om du uppför attefallshus närmare gränsen än 4,5 meter krävs berörda grannars medgivande.

  Mer information finns på Boverket

  Källa: boverket.se

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!