• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 inspirerande trädgårdar - planera och plantera för nästa säsong

  Inspireras av dessa härliga trädgårdar och börja planera inför nästa trädgårdssäsong. Anlägg en grusgång, en trädgårdsdamm, bygg en altan, plantera perenner, bygg en pergola...

  7 inspirerande trädgårdar - planera och plantera för nästa säsong
  Foto: Ester Sorri och Anna Jeppson

  FOTO: VIDAR AAMODT, PER ERIK JÆGER OCH KATHRINE SØRGÅRD

  Anlägg en grusgång. Snirklande grusgångar som kantas av växtlighet ger en ombonad och lummig känsla. 

  Se hela trädgården här

  FOTO: Karin Wildheim

  Rama in trappan med krukor. Klockrankan klänger på fasaden medan trappan bjuder på blandad blomsterfröjd. Dahlian heter Cafe au lait.

  Se hela trädgården här

  FOTO: Ester Sorri

  En pergola kan även användas för hängmattan. I den här trädgården har ägaren influerats av feng shui när hon planerade. Olika färger passar i olika väderstreck. Därför blev det gröna blad i den asiatiska oasen i väster och vita blommor vid entrén i öster. 

  Se hela trädgården här

  FOTO Martin Solyst

  Ett trädäck kan ge en rumslig känsla, här med vitmålad trätrall. De mjuka vilmadrasserna flyttas runt efter solen. Varje sommar fylls de stora krukorna med olika blommor som skänker fägring och väldoft under hela säsongen.

   

  FOTO: Carina Olander

  Anlägg en köksträdgård. En riktigt köksträdgård med växthus och växtbäddar ger grönt hela säsongen.  I rabatterna växer en vacker blandning av bland annat sallad och sommarmalva medan grusplanen pryds av Afrikas blå lilja och pelargoner planterade i stora urnor. I växthuset odlas värmekrävande örter.

  Se hela trädgården här

  FOTO: Anna Jeppson

  Plantera perenner. Den stiliga rundade perennrabatten med gul sommarrudbeckia i mitten. Häcken runt rabatten med de avslutande kloten är buxbom, satt med sticklingar från föräldrarnas trädgård. Röda och mörkrosa blommor är lejongap och dahlia.

  Se hela trädgården här

  FOTO: Anette Brunsell

  Anlägg en bi- och fjärilsrabatt. Denna inramas av vintergrön idehäck på ena sidan. Gången har försetts med singel av ölandssten och stålkanter. Den här delen av trägården är inredd med vit solhatt 'Virgin' och 'White Swan', stjärnflocka 'Star of Beauty', stäpp- salvia, hakonegräs, blodtopp 'Tanna', trebladsspira, höstsilverax 'Brunett', bronsbräken, trädgårdsnäva 'Azur Rush', hortensia 'Silver Dollar' och klotnaverlönnar. Gråtimjan mjukar upp fint mot grusgången.

  Se hela trädgården här

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!