• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 drömträdgårdar att inspireras av

  Snart börjar den härliga trädgårdssäsongen. Här har vi samlat 10 underbara, prunkande trädgårdar som inspirerar till nya kreativa lösningar i dina gröna rum. Väljer du den klassiska mormorsträdgården, den eleganta med skulpturer eller kanske den avskalade zen-trädgården?

  10 drömträdgårdar att inspireras av
  Foto: Anne Nyblaeus

  Foto Anna Jeppsson

  Ett orangerie som en övergång mellan ute och inne är en dröm för många. Denna trädgård bjuder på runda former, marktegel, spaljerade växter och massor av dahlior.

  Foto Cecilia Möller

  En riktig mormorsträdgård med grusgångar och ett överdåd av rosor och pioner. Till höger, bakom grönskan, skymtar en skulptur föreställande ett omfamnande kärlekspar – mycket romantiskt!

  Foto: Josefin Widell

  Terrakotta är hett just nu! Vill du skapa medelhavskänsla i din trädgård är ett bra tips att satsa på vackra terrakottakrukor, formklippta buskar, hortensia, lavendel och citrusträd.

  Foto Daniel Karlsson

  Lycka är att ha ett stort fruktträd i trädgården. Använd det som tak och naturlig inramning för en rofylld uteplats. Uteplatsen kan markeras med stenplattor och belysning skapas genom att hänga lyktor i trädets grenar.

  Foto Josefin Hultgren Widell

  Välmarkerad uteplats. Här har kantsten, en häck och en rad med tulpaner använts för att skapa rumslighet och märka ut matplatsen i det gröna. Höga ljushållare har placerats ut i rabatten. De skänker ett fint ljus när det börjar skymma.

  Foto Josefin Widell

  Att föra in vackra skulpturer i trädgården ger en elegant känsla. Extra effektfullt blir det genom att bygga upp ett grönskande rum kring skulpturen. Här med hjälp av en paviljong i metall.

  Foto Susann G:son Engqvist

  Låt Asien inspirera till en trädgård för alla sinnen. Låga växter, sten och gräs ger en harmonisk stil.

  Foto Ellen Forsström

  Med känsla från traditionella engelska trädgårdar. I denna charmiga trädgård finns över 500 rosor – mestadels engelska sorter. Buskrosor och klätterrosor är också vanligt förekommande.

  Foto Anne Nyblaeus

  Gör vatten till en del i trädgården. En damm, en fontän eller som här – en pool – blir kan bli ett härligt inslag i trädgården. Glöm inte bort att dekorera kring vattenkällan – så här fint kan det bli.

  Foto Susanna Rosén

  Planering är A och O. Lägg ner lite tid på planeringen så får du din drömträdgård. Här ses hur sittplatsen har placerats i förhållande till pergolan och planteringen med olika örter och andra växter.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!