• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 8 härliga fritidshus att drömma dig bort till

  Nu när snön täcker marken och kylan biter i kinderna blir vi extra sugna på ett eget lantligt paradis, gärna med nära till bad och andra somriga aktiviteter.

  8 härliga fritidshus att drömma dig bort till
  Foto: Sjönära fastighetsmäklare, Nordstrands mäkleri

  1. Terrass med havsutsikt – Västra Lagnö

  Foto: Sjönära fastighetsmäklare

  Den här herrgårdsbyggnaden från sekelskiftet har en historia som både pensionat och konferensgård, innan den omvandlades till bostadsrätter. En av dessa är nu till salu, på 129 kvadrat fördelade på två våningar. Som boende har man tillgång till båtplats, sjöbod, strandområde och tennisbana. Läs mer hos mäklaren.

  2. Sjöställe i västerläge – Östra Älvsala

  Foto: Sotheby's

  Precis vid vattnet ligger det här fritidshuset med tillhörande sjöbod och litet gästhus på cirka 20 kvadrat. Huvudbyggnaden från 50-talet är på 76 kvadrat och har ett generellt moderniseringsbehov, enligt mäklarannonsen. Läget är dock riktigt härligt med soldäck på bryggan, badstege och vedeldad bastu. Läs mer hos mäklaren.

  3. Sjötomt med skärgårdskapell – Ljusterö

  Foto: Sotheby's

  Sjöutsikt, sandstrand, brygga med segelbåtsdjup och vedeldad bastu får du i det här härliga fritidsboendet på Ljusterö. Dessutom finns här Stockholms enda skärgårdskapell, enligt mäklarannonsen. Boendet består av totalt fem rum och kök fördelade på 150 kvadrat. Läs mer hos mäklaren. 

  4. Sjötomt i skyddad vik – Ljusterö

  Foto: Nordstrands mäkleri

  Ännu ett härligt boende på Ljusterö, som sägs vara en av de vackraste öarna i Stockholms skärgård. Huvudbyggnaden är byggd runt sekelskiftet och består av 134 kvadrat. Det finns också ett mindre gästhus med trinett och plats för två sängar. Läs mer hos mäklaren.

  5. Lyxig sjötomt med spektakulär utsikt – Flaxenvik

  Foto: Sjönära fastighetsmäkleri

  Prislappen på det här skärgårdshuset är inte blygsam, men så är det också ett riktigt lyxigt boende. Villan har stora fönster mot den imponerande utsikten, stora terrasser med kvällssol, egen brygga med soldäck och nyinstallerad båtlyft och sjöstuga med vedeldad bastu. Läs mer hos mäklaren. 

  6. Sjöbodsläge i väster – Norra Öddö

  Foto: Svensk fastighetsförmedling

  Det här fritidshuset på 82 kvadrat på Norra Öddö söder om Strömstad har tidigare varit ett litet varv, där träsnäckor, ekor och segelbåtar byggdes. Huset har sedan dess renoverats och används numera som fritidshus med servitut på brygga. Läs mer hos mäklaren.

  7. Barnvänligt med sjöbod och brygga – Norra Öddö

  Foto: Svensk fastighetsförmedling

  Extra bra för familjer är det här fritidshuset på Norra Öddö utanför Strömstad. Huvudbyggnaden består av 118 kvadrat fördelade på nio rum, varav fem sovrum. Dessutom finns ett litet gästhus, sjöbod och brygga med egen strandlinje. Läs mer hos mäklaren. 

  8. Havsnära med bubbelpool – Värmdö

  Foto: Svensk fastighetsförmedling

  Det här huset på Värmdö ligger visserligen inte direkt vid havet, men det är definitivt inom bekvämt avstånd för både morgon- och kvällsdoppet, speciellt med tanke på att du ser havet från din stora terrass. Här får du dessutom din egen bubbelpool. Läs mer hos mäklaren.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!