• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så här förvandlar du ditt uterum till en blomsterdröm

  Du behöver ingen stor budget för att få underbar sommarkänsla. Med loppisfyndat glas, blommor och botaniska tryck inreder du ditt uterum till en blomsterdröm.
  Av Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser Onsgaard Textbearbetning: Anette Sievers

  Så här förvandlar du ditt uterum till en blomsterdröm

  1. Blomstrande paket

  Slå in vackra paket till sommarfesten med blocktryckt presentpapper från Norman's Printery, etsy.com. Dekorera med alströmeria.

  2. Lätt och levande

  Massor av blommor i klarglas och lätta möbler fyndade på loppmarknad är allt som behövs för att få ett ljust och inbjudande sommarrum. I ena änden av glasverandan är det matplats och i den andra en dagbädd för sköna blomsterdrömmar.

  3. Vila bland blommor

  En säng med kviltat överkast blir en lika enkel som vacker dagbädd. Sätt glasflaskor på rad på fönsterbrädan med en blomma i varje. På brickan loppisfyndade vaser och kannor.

  4. Frodig äng på väggen

  Ibland kan man fynda gamla botaniska tryck på loppis, eller få tag i en hel flora. Skär ut de vackraste ur boken. De blir ett vackert collage på väggen. Här illustrationer från uppslagsverket "Flora Danica", som är förebild för servisen "Flora Danica" från Royal Copenhagen.

  5. Glasklar harmoni

  Glasburkar i mängd och några blommor, enklare än så kan det inte bli – och knappast vackrare. Skapa harmoni med blommor i några få nyanser. Vattnet i några av burkarna har fått ett par stänk blå karamellfärg.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!