• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 9 växter du kan glömma att vattna med gott samvete

  De här växterna är inte bara vackra att se på, de behöver också minimalt med vatten. Perfekt för alla som saknar gröna fingrar!

  1. Suckulenter

  De här trendiga sötnosarna lagrar vatten i sina tjocka blad och behöver bara vattnas veckovis. Suckulenter kommer i många olika varianter, men de flesta gillar solljus och torr luft.

  2. Orkidé

  Orkidéer må se svåra ut, men de är i själva verket rena drömblommorna för oss som glömmer att vattna. Det bästa sättet att få dina orkidéer att se fina ut verkar vara att ignorera dem. Vatten varje eller varannan vecka och indirekt solljus är allt som krävs. 

  3. Garderobsblomma

  Ännu en växt som gillar att bli försummad. Visst gillar de att få lite ljus, men som namnet antyder tolererar de här gröna plantorna dåligt belysta platser. En idealisk växt för kontoret. 

  4. Bambu

  Det finns inget lättare än bambu, enligt experterna. Sätt dem bara i vatten och se till att du byter ut det någon gång emellanåt. Även bambu klarar sig bra på sparsamt med ljus. 

  5. Strandkastanj

  De här söta miniträden trivs i fullt eller delvis solljus. De gillar inte att stå i blöt jord, så du behöver bara vattna när jorden ser torr ut.

  6. Flasklilja

  Den här tåliga växten trivs bäst om du vattnar regelbundet, men om glömskan skulle vara framme klarar den kraftig uttorkning. 

  7. Svärmorstunga

  Även den här lättskötta plantan klarar att du slarvar med vattningen ibland. Den har heller inget emot torr luft och trivs bra på ljusa platser. 

  8. Tillandsia

  Inte nog med att de knappt behöver vatten, de flesta tillandsior behöver inte ens jord! Se till att ge dem en genomblötning varannan vecka och håll dem inomhus i direkt ljus. 

  9. Flamingoblomma

  De här vackra glansiga växterna trivs bäst i starkt indirekt ljus och vill inte stå i blöt jord. Vattna när jorden börjar se torr ut så håller de sig fina länge. 

  Källa: Good Housekeeping, ProFlowers Foto: Bigstock

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!