• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Pimpa ditt partytält

  Bjud till sommarkalas i det gröna! Skapa ett personligt och somrigt medelhavsrum med ett enkelt partytält och en mix av loppisprylar.

  Studentfest, födelsedagskalas eller bröllop i trädgården. Nu dukar vi upp till sommarens kalas! Med ett partytält behöver du inte oroa dig för vädret, tältet ger skydd mot både regn och sol. Och med lite fantasi och en mix av udda loppisfynd kan du förvandla ett tråkigt plasttält till ett personligt uterum för både små och stora kalas. Rummet kan dessutom fungera som familjens lekfulla lusthus hela sommaren.
  Stylisten och inredaren Lotta Hogrell har inrett ett mobilt rum med medelhavskänsla i trädgården. Ett uterum som doftar av rosmarin och lavendel och får oss att drömma om både citrusträd och olivlundar.

  Lotta, varför ett uterum?
  – Har man inte plats för fest hemma är det perfekt med ett extrarum, ett mobilt uterum i trädgården. Och det är alltid bra att gardera sig för regnstänk i vårt svenska klimat.
  – Fördelen med ett tält är att man kan inreda med både kuddar och mattor. För att få bort den plastiga känslan, kan du klistra på applikationer på väggarna som fjärilar eller ränder. Ja, man kan till och med måla tältet.

  Berätta hur du tänkte?
  – Jag valde ett medelhavstema med avslappnad semesterkänsla i mitt uterum. Medelhavet är något vi alla drömmer om, området har växter som olivträd och lavendel som är ganska tåliga och den turkosblå färgen förknippas med sommaren.
  – Men jag kunde lika gärna valt ett Marrakechinspirerat tema, eller ett sensommarrum med signalrött bord och kräftburar i taket.

  Hur börjar man inreda?
  – Börja med att tänka ut vilket tema du vill ha, bestäm sedan vilka färger du vill använda. Loppis är en skattkista om man vill hitta udda roliga inredningsdetaljer. Man kan också måla om prylar för att få en enhetlig stil. Fråga den lokala pizzarestaurangen om de har stora kon-servburkar som du kan använda till blomkrukor. Duka med udda tallrikar och glas och håll ihop dukningen med enhetliga servetter.

  Stylisten Lotta Hogrell är nöjd med sitt medelhavsrum.

  Ljusslinga från Granit.

  Pelargoner i enkla konservburkar ger den rätta sommarkänslan.

  En Thonet-inspirerad stol hittad för en billig slant på loppis. Under bordet ligger en tålig plastmatta.

  En fågelbur med leksaksfåglar blir fint som dekoration.

  Lavendel i kruka är ett enkelt och snabbt sätt att få blomsterprakt.

  Det slitna ekbordet har fått strykningar med en ljusgrön färg Alcro S0907-B80G. Över bordet hänger en bom från en gammal rigg, som fungerar fint som hängare för dekoration och blommor. Klisterdekaler med vackra fjärilar gör tältet mer personligt.

  Partytält i polyester med takduk, 3x3 m, 399 kr. Vägg utan fönster 2x3 m, 99 kr. Vägg med fönster 2x3 m, 129 kr, Rusta. Enkla lampor i slinga, 10 lampor, 7 meter, 449 kr, Granit. Just den här modellen finns inte längre i produktion, men Rusta har liknande modeller.

  En vägg i tältet täcktes med vass som målades vit. Vassmatta, h 1,4 m, l 3 m, 280 kr/st, Ekologiska byggvaruhuset. Mot väggen kanotpaddlar.

  Av Ann-Kristin Rönnerbäck Styling Lotta Hogrell Foto Peter Carlsson
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!