• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Smarta och snygga inredningsdetaljen som förhöjer känslan i ditt hem

  Marmor, valnöt, stål, koppar…
  Vill du pimpa ditt hem med snygga, smarta elprodukter som håller högsta kvalitet?

  Här är strömbrytarna som gör det lilla extra.

  Smarta och snygga inredningsdetaljen som förhöjer känslan i ditt hem
  Foto: Schneider Electric

  Vill du pimpa ditt hem i höst? Stylisterna tipsar ofta om att satsa på kuddar, filtar och växter. Och visst är det härligt! Men det finns faktiskt andra inredningsdetaljer som kan göra stor skillnad för känslan i ett rum – dina strömbrytare och vägguttag.

  I sina nya serier har Schneider Electric satsat stort på design och du kan välja och vraka bland en massa olika utföranden för att få den känsla som passar just ditt hem.

  Robert Palm är produktspecialist på företaget. Han berättar att den nya designen är populär.

  – Strömbrytare och vägguttag behöver inte vara tråkiga. Naturligtvis är funktionen primär men du ska inte behöva kompromissa med utförandet, säger han.

  Kolla in alla tipsen: Så får du rätt känsla i hemmet.  

  Strömbrytare och vägguttag behöver inte vara tråkiga. Foto: Schneider Electric

  Flirtar med sekelskiftet

  I serien Renova finns tre olika inriktningar. Den första kallas Original och är en modell med rund design, som flirtar med sekelskiftet.

  – De här produkterna finns i både svart och vitt och är mycket populära. Just nu är det väldigt trendigt med retro och detaljer som har gammal stil. Jag tror att det är därför som så många är förtjusta i Original-designen, säger Robert Palm.

  Han berättar att Renova också har en linje med glasprodukter, som passande nog kallas för just Glas.

  – Om jag skulle beskriva dem så skulle jag säga att de har en lite lyxigare känsla, säger Robert.

  Kolla in alla tipsen: Så får du rätt känsla i hemmet.

  I mitten ser du två strömbrytare i serien Glas. Den svarta varianten längst till vänster och uttaget till höger kommer från serien Original. Foto: Schneider Electric

  Marmor och valnöt

  Men Renova-sortimentet har ytterligare en linje. Den kallas Effect och där kan du få en massa olika utföranden på dina strömbrytare och vägguttaget, vars ram får en plastfilm som efterliknar ett speciellt material.

  – Du kan välja mellan marmor, valnöt, stål, koppar, brons eller titan. Marmor är väldigt snyggt i mer herrgårdsliknande sekelskiftesvillor medan de olika metallerna passar med en stramare design. Just nu är koppar trendig. Kopparströmbrytare och vägguttag i samma stil är ett snyggt sätt att förhöja upplevelsen av rummet om du har andra koppardetaljer, som blandare eller lampor, säger Robert.

  Här hittar du hela Renova-serien. Vilken modell passar bäst i ditt hem?

  Schneider Electric har en mängd olika strömbrytare att välja bland. Här är några olika utföranden. Foto: Schneider Electric

  Sparar energi

  Han berättar att strömbrytarna även finns som dimmers – ett smart sätt att få mysbelysning och samtidigt spara energi.

  Men Schneider Electric erbjuder ännu fler val. I serien Exxact kan du välja ram helt fritt. Vill du till exempel att strömbrytaren ska smälta in i väggen kan du låta den får samma utseende som din tapet.

  – Här går det att vara hur personlig som helst. Jag har till och med sett hockeysupportrar som har tagit delar av favoritlagets flagga och lagt som ram, säger Robert.

  Enligt honom är en ny strömbrytare också en smart investering för säkerheten i hemmet.

  – Våra produkter är inte bara snygga. De har den nya tekniken och klarar högre påfrestningar än äldre varianter. Det är något som är värt att tänka på. På så sätt framtidssäkrar du din installation, säger Robert Palm.

  Vill du ha en personlig strömbrytare? Här hittar du serien Exxact.

  Här är olika utföranden ur serien Exxact. Foto: Schneider Electric

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!