• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vacker trädgård höjer värdet på huset

  Att sköta om sin trädgård kan vara en riktigt bra investering. Enligt Husqvarnas Global Garden Report kan trädgården öka värdet på ditt hus med så mycket som 13 procent.

  En välskött trädgård kan öka värdet på huset.

  Hör du till dem som lägger ner mycket tid och pengar för att få en fin trädgård? Då kanske du kan räkna hem en god avkastning vid en försäljning.  Husqvarnas undersökning Global Garden Report har genomförts i nio länder över hela världen. Enligt undersökningen kan värdet på ditt hus öka med så mycket som 13 procent om du har en välskött trädgård. Det motsvarar 260 000 kronor på en genomsnittsvilla i Sverige, värd två miljoner. För en genomsnittlig villa i Stockholm, värd fyra miljoner kronor, är värdeökningen drygt en halv miljon.

  – Det är skönt att veta att alla timmar vi lägger ner på vår trädgård verkligen också lönar sig. Plus att det också är en investering i oss själva, säger Mathias Damberg, nordisk marknads- chef på Husqvarna.

  För tv-profilen och trädgårdsexperten Bo Rappne kommer resultatet av rapporten inte som någon överraskning.

  – Det är kul att något som ger livskvalitet även kan ge oss pengar i plånboken. Jag tror att vi bara har sett början på den värdeökning trädgården kan ge oss. Trädgården har blivit trendig igen, säger Bo Rappne.
   

   

  Red.
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!