• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Regler och etikett på Husohem.se

  Detta gäller när du laddar upp bilder och bloggar på Husohem.se.

  Copyright & regler

  Medlemskap

  För att kunna skriva inlägg eller ladda upp material i någon av våra medlemstjänster behöver du vara medlem. Medlem blir du genom att fylla i medlemsformuläret och bekräfta din anmälan via e-post.

  Vilka regler gäller för medlemskap på husohem.se?

  Du får inte skriva inlägg eller publicera material som strider mot svensk lag eller goda seder. Du får alltså inte:

  • förtala, smäda, trakassera, diskriminera, förfölja eller hota andra eller på något annat sätt kränka andras rättigheter.

  • sprida information eller material som innebär hets mot folkgrupp, förtal, barnpornografibrott, olaga våldsskildring, brott mot tystnadsplikt eller uppmaningar till brott eller som på annat sätt strider mot lag eller är olämplig, stötande, vulgär, obscen eller oanständig.

  • överföra filer som innehåller virus, trojanska hästar, kedjevirus, tidsinställda bomber etc, skadade filer eller andra program som kan skada funktionen hos någon annans dator eller egendom.

  • skapa inlägg eller lägga upp filmer eller bilder som gör intrång i någon annans upphovsrätt eller annan rättighet.

  • Vi förbehåller oss också rätten att plocka bort inlägg, bilder eller filmer som strider mot det som vi uppfattar som god ton.

  Vad gäller för bilder och filmer?

  • Tänk på att du måste ha upphovsrätten till text, bilder eller till det material du använder i filmer. Ett enkelt sätt att helt enkelt fråga om du får publicera bilden/ textutdrag. Samt att vara noga med att uppge källan, när du publicerar.

  • Tänk på att behandla andra människors privatliv med respekt. Fråga dina kompisar/ familjemedlemmar eller andra, om de vill vara med på bild. Kolla att det är okej att du publicerar bilden.

   

  Nätvett och –etikett

  • Använd egna ord eller bilder.

  • Du får inte göra intrång i annans upphovsrätt eller annan rättighet.

  • Länka inte till webbplatser med olagligt innehåll.

  • Du får inte använda husohem.se för enkäter, tävlingar, pyramidspel, kedjebrev, direktreklam, eller massutskick.

  • Var uppmärksam på kommentarerna i din blogg. Om du är tveksam till innehållet i någon eller några av kommentarerna ber vi dig omedelbart anmäla kommentaren och ev. kontakta redaktionen/ webbredaktören.

   

  I de allra flesta fall handlar nätvett, och etikett om samma regler som gäller i alla andra sammanhang där vi helt enkelt stämmer av och undersöker att det är okej för de inblandade att medverka.
  Du kan debattera, skriva inlägg i forumet, och blogga under smeknamn eller "alias". Men när du registrerar dig som medlem, får du lämna uppgifter som gör att din identitet kan spåras. Det är viktigt, och vi förutsätter att du uppger sanna uppgifter om dig själv.
  OM du bryter mot villkoren har husohem.se rätt att utesluta dig som medlem.
  Vi hoppas och förutsätter avslutningsvis att du kommer att ha glädje, nytta och inspiration av att vara medlem på husohem.se
  Vår utgångspunkt är att ovanstående regler/ förordningar hör till normal god ton, och att du uppskattar att vi är överens om dem.


  Upphovsrätt på husohem.se.
  Får jag kopiera material från husohem.se till min egen hemsida?
  Nej, databasen husohem.se är skyddad av Upphovsrättslagen par 49, liksom originella texter, konstnärliga bilder och samtliga fotografier. Om du kopierar detta utan tillstånd begår du ett brott mot Upphovsrättslagen. Du får heller inte lägga ut kopian på din hemsida.

   

  Har du några frågor? Hör av dig till:
  Anna Liljeberg, chefredaktör
  Anna.liljeberg@formapg.se

   

  Ebba Zettergren, webbredaktör
  ebba.zettergren@formapg.se

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!