• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så placerar du kuddarna snyggt i soffan

  "Jag har två mönstrade Josef Frank-kuddar i min bruna soffa. Men det ser extremt ängsligt ut, speciellt när de placeras i var sin hörna. Finns det någon "regel" för kuddplacering?"

  Många mönster kan passa bra tillsammans, som Josef Franks organiska former.

  Undvik att sätta en kudde i varje soffhörna. Det ser bara ängsligt ut.

  Resultatet blir bättre om man sätter kuddarna tillsammans i grupp. Antingen i ett hörn…

  ... eller i båda. Välj en färgskala baserad på två eller tre färger och variera storlek och material.

  Man kan också fylla soffan med en enhetlig rad av kuddar i olika mönster eller färgtoner.

  Fråga: Jag har två mönstrade Josef Frank-kuddar i min bruna soffa. Men det ser extremt ängsligt ut, speciellt när de placeras i var sin hörna. Ska man ha två i varje hörna, eller tre plus två, eller två plus en… Finns det någon "regel" för kuddplacering?

  Mickan

   

  Svar: Ja, jag håller med dig, en dekorkudde i varje hörna blir väldigt ängsligt. Jag har alltid åtminstone två kuddar i varje soffhörna, eller en hel rad tvärsöver soffan. Har du en hel rad så låt kuddarna gå lite omlott om varandra så ser det inte så strikt ut. Just starkt profilerade mönster som de av Josef Frank har ett särskilt formspråk och designades för att kunna matchas med varandra, så man kan ofta blanda dem som man vill. Samma med Stig Lindberg-textiler. Men jag tycker att dessa textilier också mår bra av att avvägas med en enfärgad kudde intill som lyfter mönstret och den accent du valt hemma. Har du många kuddar i en rad tvärs över hela soffryggen så tänk på att ha fler stora kuddar än små så det inte ser pyttigt ut.

  Karin Espinosa Morel, inredningsarkitekt

  Redaktör Karin Espinosa Morel
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!