• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Bloggfavorit: Lundagård

  I Österbotten i Finland bor Aja Lund med man och fyra barn. Hon fascineras av gamla hus, naturliga material och återanvändning och strävar efter att minska sin familjs konsumtion. I bloggen Lundagård får läsaren ta del av deras hem och liv.

  När började du blogga och varför?
  I samband med att vi började bygga upp det timmerhus vi har flyttat började jag blogga i maj 2006, främst för att dokumentera byggprojektet och vårt familjeliv, för att få ett digitalt fotoalbum.

  Vad driver dig till att blogga?
  Inom mig finns det en stor skaparlust som behöver få komma till uttryck på olika sätt. Kontakten till läsarna och de nya människor jag har träffat är också viktig och sporrar mig mycket.

  Vilka vill du ska läsa din blogg och vad vill du att de ska känna när de läser?
  Jag har ingen speciell önskelista på vem jag vill att skall läsa min blogg, jag riktar mig till alla människor. Jag gissar ändå att de som läser antagligen är intresserade av liknande saker som mig. Jag hoppas att de skall känna äkthet, glädje och bli inspirerade till att skapa, vårda gamla hus och återanvända saker och ting.

  Får du mycket respons?
  En hel del kommentarer och mail droppar in, många människor man möter berättar också att de läser bloggen och det är alltid roligt att höra. Responsen kan ofta leda vidare till nya intressanta samtal.

  Har du någon bloggförebild?
  Jag tycker om bloggare som har skapat en helt egen utmärkande stil, både när det gäller text och bild och dessutom lyckas kombinera ihop det till en snygg helhet.

  Var hittar du din inspiration till blogginläggen?
  Den finns runtom mig hela tiden, det är bara att titta till höger eller vänster eller sätta sig ned och titta ut genom fönstret, prata med en människa, läsa något eller gå ut i skogen eller upp på vinden.

  Vad ska du blogga närmast om?
  Det blir färdigställande av vardagsrum och arbetsrum, ommöblering i vår butik blandat med fyndade saker och kanske ett och annat barndomsminne.

  Vad är det som fascinerar dig med gamla hus, naturliga material och återanvändning?
  Gamla hus är alla unika, det finns inte ett som är likadant ett annat, det är fascinerande. Varje hus bär på en historia och har ofta varit ett hem, en mycket viktig plats för människan, det är spännande att ta del av det som ett hus kan berätta. Det är inte ett hållbart sätt att leva genom att överproducera och konsumera utan tanke och använda farliga och konstgjorda material. Därför ivrar jag mycket för att vi skulle sluta slösa, tänka efter och använda och återbruka hälsosamma material som är bra både för människan och miljön.

   

  Läs Ajas blogg Lundagård här!

  Text Tiger Hellström Foto Aja Lund
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!