• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 hemligheter för att fynda sommarställe

  Drömmer du om att köpa sommarstuga? Gabrielle Malmberg har sålt hus i över 20 år och vet hur du ska tänka. Här är hennes fem viktigaste råd.

  Mäklaren Gabrielle Malmberg med bilden av sitt drömhus i famnen – som hon målade som tonåring.

  1. Titta brett
  Lås inte fast dig vid en snäv önskelista. Våga titta brett, även på det som inte
  omedelbart väcker intresse. Börja i stället bakifrån – är det något du absolut inte kan
  tänka dig? Annars riskerar du att fastna i en hopplös jakt på det perfekta huset.

   

  2. Bo på prov
  Det är klokt att bekanta sig med trakten innan du köper något. Att hyra ett hus i området är ofta en bra idé. Då hinner du känna efter ordentligt vad det är du vill ha. Är det till exempel lugn och ro? Eller trivs du bäst med närhet till golfbana och restauranger? Bra lokalkännedom ökar också chansen att göra fynd.

   

  3. Skaffa kunskap
  Läs på och skaffa kunskap om den typ av hus du vill köpa. Det är inte helt ovanligt att man missar sitt drömhus bara för att besiktnings-protokollet avskräckte. Fukt i ett stenhus är till exempel ingen katastrof på samma sätt som i ett trähus. Var inte rädd för att ställa dumma frågor, antingen till mäklaren eller besiktningsmannen.

   

  4. Ring kommunen
  Säljaren är skyldig att informera om beslutade byggplaner, men är du orolig för framtida stugbyar eller vindkraftverk, så ring kommunen. Prata med stadsarkitekten och fråga om området är detaljplanerat. Då kan du också höra om det finns möjlighet att bygga ut ditt framtida hus, om du drömmer om det.

   

  5. Glöm fynden
  I dag är det nästan omöjligt att fynda i sjö- eller havsnära områden. Där har husen alltid ett etablerat värde. Så fort du kommer någon mil från kusten så ökar chanserna. Men återigen – har du kunskap så kan du våga dig på ett renoveringsobjekt och få ditt fynd.

  Av Anna Liljeberg Foto Peter Carlsson
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!