• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Modernt 70-tal – så skapar du inredningsstilen

  Mjuka former, träväggar och manchestertygets comeback – den moderna 70-talsstilen är här för att stanna. Men hur gör man? Här tipsar vi om 5 sätt att addera 70-talskänsla i hemmet.

  Modernt 70-tal – så skapar du inredningsstilen
  1. Mjuka möbler 

  Böljande former, stoppade sitsar och rundade hörn. Glöm hårda och kantiga möbler, nu är det mjukt och skönt som gäller! Och numer finns en uppsjö alternativ att välja bland – allt från mönstrade fåtöljer till soffor i 70-talsnyanser som beige, rostrött och orange.  

   

   

   

   

   

  Fåtölj Pacha från Gubi.

  2-sitssoffa Pacha från Gubi.

  2. Trä, trä, trä

  Trä på såväl möbler som väggar var vanligt på 70-talet. Nu gör stilen comeback och träslagen får allra helst vara svenska för att minska avtrycket på vårt klimat. 

  Foto Jotun

  Foto Zara Home

  3. Mysiga mattor 

  Nu gör den långhåriga mattan entré i våra hem – allra helst tillverkad i material som ull. Precis som övrig 70-talsinspirerad inredning så ger mattan rummet ett mjukare och mer ombonat intryck. 

   

  Långhåring ullmatta från Layered.

  Matta från Cappelen Dimy.

  4. Manchestertyger 

  Lampskärmar, soffor, fåtöljer och sittpuffar är bara några exempel sådant som börjat kläs i klassiskt 70-talsinspirerat manchestertyg. Och trenden spås bara växa sig större. 

  Soffa Bellora från Mio.

  Foto Bloomingville

  5. Möbler i rotting 

  Älskar du rotting? Den moderna 70-talstrenden bjuder på allt från möbler till inredningsdetaljer tillverkade i det naturliga materialet. Förutom de klassiska fåtöljerna syns även korgar, vägghyllor och bord. 

   

   

   

   

   

  Foto Bloomingville

  Foto Bloomingville

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!