• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 9 tips som får balkongen och uteplatsen att kännas lyxigare

  Vill du att balkongen eller altanen ska kännas snäppet lyxigare? Då har vi några smarta knep att inspireras av. Spana in alla här!

  9 tips som får balkongen och uteplatsen att kännas lyxigare
  1. Satsa på mysig belysning 

  Sätt upp en ljusslinga över matbordet och placera ut lampor på golvet – på kvällen blir det dessutom mysigt att kombinera belysningen med levande ljus. 

  Foto Mio

  Foto Granit

  2. Skira gardiner eller sänghimmel 

  Vill du skapa en romantskt lyxig känsla? Rama in altanen eller balkongen med tunna gardiner eller häng upp en sänghimmel. 

  3. Tänk på golvet

  Glöm inte att ge golvet lite extra kärlek. Det ska vara fint att titta på och skönt att gå på. Om golvet på balkongen känns trist är det enkelt att täcka över det med en vackert mönstrad matta och på altanten kan det passa fint med en matta under varje möbelgrupp. 

  Foto Ikea

  4. Dekorera med kuddar 

  Ett enkelt knep för att snabbt skapa en lyxigare och härligare känsla på balkongen eller uteplatsen är att placera kuddar i soffan, fåtöljen eller på stolarna. Ett bra tips är att blanda olika storlekar och texturer. 

  Foto Granit

  5. Inspireras av innemiljön 

  Ta en titt på vardagsrummet och köket och plocka med dig det bästa därifrån ut på balkongen eller uteplatsen. På den lilla balkongen kan det handla om en vacker matta, krukväxter, plädar, kuddar och belysning medan den större altanen kan ge plats åt både utekök och smart förvaring. 

  Foto Ikea

  6. Skapa en grönskande oas 

  Fyll balkongen eller uteplatsen med växter! Från stora träd till mindre örter i små krukor. Lyxigt, mysigt och lummigt. 

   

   

  Foto Plantagen

  7. Välj naturliga material 

  Höj känslan av kvalitet genom att välja gedigna och naturliga material som trä, rotting och bambu. Eller varför inte fina krukor i terrakotta, en ullpläd i soffan eller svala linnekuddar. 

   

   

  Foto Mio

  8. Fokusera på inredningsdetaljer 

  Ljuslyktor i glas, keramikvaser och förvaringskorgar – fina inredningsdetaljer blir pricken över i:et på både balkongen och altanen och gör att känslan snabbt förvandlas från medioker till lyxig. 

   

   

  Foto Åhléns

  9. Förgyll bordet med snittblommor 

  Krukväxter i alla ära – men finns det något lyxigare än färska snittblommor? Plocka från trädgården eller köp blommor i säsong och placera i en glasvas på bordet. 

  Foto Ikea

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!